Tgrt Haber

Microsoft kaynaklı kesintileri düzeltmek için manuel bir geçici çözüm yayınlandı! ”Ölümün mavi ekranı” düzeltmesi geldi

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: tgrthaber.com
19 Temmuz 2024 12:11 - Güncelleme : 19 Temmuz 2024 12:13
Microsoft kaynaklı kesintileri düzeltmek için manuel bir geçici çözüm yayınlandı! ”Ölümün mavi ekranı” düzeltmesi geldi

Siber güvenlik devi CrowdStrike güncellemesi, dünya çapında işletmeleri etkileyen büyük kesintilere neden oldu. Cuma günü büyük bir kesinti yaşandı ve bu küresel çapta işletmeleri etkiledi. Sorun bildirenler arasında çok sayıda işletme, havayolları, yayıncılar, telekomünikasyon şirketleri ve bankalar yer aldı. Kesinti Türkiye'ye de sıçradı. CrowdStrike'ın Reddit'indeki bir moderatör ve Tesserent, sorunu düzeltmek için manuel bir geçici çözüm yayınladı.

Siber güvenlik firması CrowdStrike güncelleme cuma günü büyük bir kesintiye neden oldu. Küresel çapta işletmeler etkiledi. Soruna neden olan güncellemenin geri alınması süreci başladı. Ancak kesintinin CrowdStrike güncellemesiyle bağlantılı olup olmadığı henüz netleşmedi.

CrowdStrike’daki güncelleme sorununun dünya çapındaki Windows sistemlerini doğrudan etkilediği ve dizüstü bilgisayarların ”ölümün mavi ekranı” olarak bilinen bir hata ekranı gösterdiğini ifade etti.

Cuma günü sorun bildiren çok sayıda işletme arasında havayolları, yayıncılar, telekomünikasyon şirketleri ve bankalar yer aldı.

Dünyanın dört bir yanındaki havalimanları teknik arızalar nedeniyle gecikmeler bildirdi ve bazı uçaklar yere indirildi.

'ÖLÜMÜN MAVİ EKRANI' OLARAK BİLİNEN BİR HATA EKRANI

Avustralyalı siber güvenlik firması Tesserent'e göre CrowdStrike, Falcon tehdit algılama yazılımının neden olduğu kesintileri gidermek için bir güncelleme gönderdi.

CrowdStrike ayrıca "ölümün mavi ekranında" takılı kalan bilgisayarları yeniden başlatmak için manuel bir yol yayınladı.

Tesserent kıdemli ortağı Mark Jones, "Cihazlarınız bu güncellemeyi aldığında değişikliklerin etkili olması ve mavi ekran (BSOD) sorunlarının çözülmesi için yeniden başlatmanız gerekebilir."

Microsoft kaynaklı kesintileri düzeltmek için manuel bir geçici çözüm yayınlandı! ”Ölümün mavi ekranı” düzeltmesi geldi - 1. Resim

CrowdStrike'ın Reddit'indeki bir moderatör ve Tesserent, sorunu düzeltmek için manuel bir geçici çözüm yayınladı.

Adımlar şu şekilde:

Windows'u Güvenli Mod'da veya Windows Kurtarma Ortamında başlatın
C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike dizinine gidin
“C-00000291*.sys” ile eşleşen dosyayı bulun ve silin.
Bilgisayarı normal şekilde başlatın.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...