Tgrt Haber

Milyoner'i kazandı vergiye takıldı! Yarışmada büyük ödülü alan Rabia'ya ne kadar kalacak? 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
11 Eylül 2023 13:05 - Güncelleme : 11 Eylül 2023 13:18

Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla ekranlara gelen Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının kazananı Rabia Birsen Göğercin, 1 milyon TL'lik büyük ödüle ulaşarak büyük takdir topladı. Hayat hikayesiyle herkesi duygulandıran Rabia'nın kazandığı paranın vergi kesintisine gireceği öğrenildi. Vergi uzmanı Ozan Bingöl yarışmada büyük ödülü kazanan Rabia'nın eline geçeceği miktarı açıkladı. 

Kim Milyoner Olmak İster​ yarışmasında 1 milyon TL kazanan Rabia Birsen Göğercin, sadece başarısıyla değil aynı zamanda enerjisiyle de sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Göğercin, kıyma makinasına bir kolunu kaptırdığı anısını paylaşarak, izleyicileri ve sunucu Kenan İmirzalıoğlu​ dahil herkesi duygulandırdı. 

FİNAL SORUSUNU BİLDİ 

Yarılşmada son soruya kadar gelen Rabia'ya, "Türkiye'deki 81 ilin adında bu dört harften hangisi diğer üçünden daha az bulunur?" sorusu yöneltildi. Şıklar ise "Ş,V,G,H" olarak gösterildi. Son kararı olarak B şıkkı yani 'V harfini' seçen Güvercin, doğru cevap vererek 1 milyon TL'lik büyük ödülü kazanmış oldu.  

Rabia Birsen Göğercin

VERGİYE TAKILDI 

Vergi​ uzmanı Ozan Bingöl, final sorusunu bilerek 1 milyon TL'lik ödülün sahibi olan Rabia'dan %20'lik İntikal Vergisi Kesintisi alınacağını ve böylelikle ele geçen miktarın 804 bin 677 TL oalcağını söyledi. 

Vergi uzmanı Ozan Bingöl X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda "Bugünkü yarışmada 1 milyon liralık soruya doğru cevap veren yarışmacının eline net [1.000.000 - ((1.000.000TL - 23.387tl istisna) x %20 İntikal Vergisi Kesintisi) =] 804.677 TL geçecektir" diyerek Rabia'nın eline geçecek tutarı açıkladı.  

Rabia

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...