Tgrt Haber

Milyonlar ‘İntibak yasası çıkacak mı?’ sorusuna kilitlendi: Bakanlık son noktayı koydu

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
04 Kasım 2023 15:46 - Güncelleme : 04 Kasım 2023 16:13
Milyonlar ‘İntibak yasası çıkacak mı?’ sorusuna kilitlendi: Bakanlık son noktayı koydu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın dün yaptığı açıklama intibak yasası bekleyen milyonları heyecanlandırdı. 2000 sonrası emekli olanlar için ‘İntibak yasası çıkacak mı?’ sorusu akıllara geldi. Bakanlık konuya dair açıklama yaptı.

2000 yılı sonrası emekli​ olanlar, 2000 bin yılından önce emekli olanlar için uygulanan intibak yasasını bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan​ dün akşam konuşmalarında intibak yasasından bahsetmesi heyecana neden oldu. Peki, 2000 yılı sonrası emekli olanlar için beklenen yasa çıkacak mı? Bakanlık konuya dair yazılı açıklama yaptı.

EMEKLERİNİN KARŞILIĞI YANSITILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan dün yaptığı açıklamada “Emekli aylıklarına uygulanan normal artışlara ilave olarak yapılan seyyanen artışlar, 2000 öncesi aylıklara gelişme hızından pay verilmediğinden 2000 sonrası emeklilerle durumlarını eşitleyen intibak düzenlemesi, bayram ikramiyesi, alt sınır aylıklarının yükseltilmesi gibi pek çok düzenleme hayata geçirilerek çalışma hayatında sarf edilen emeklerin karşılığı olarak emeklilerimize yansıtılacak" sözlerini kullandı.

İNTİBAK ÇALIŞMASI YOK

Işıkhan’ın açıklamalarının ardından Bakanlıktan yazılı bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, bazı basın ve medya kuruluşlarında yer alan "Tüm emeklilerin maaşları değişiyor" başlıklı haberde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yeni bir intibak düzenlemesine gidileceğiyle ilgili ifadelerine yer verildiği belirtildi.

Milyonlar ‘İntibak yasası çıkacak mı?’ sorusuna kilitlendi: Bakanlık son noktayı koydu

Bakan Işıkhan'ın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki bütçe görüşmeleri sırasında, emekli aylıklarına uygulanan normal artışlara ilave olarak bugüne kadar emekli aylık miktarlarında yapılan iyileştirmelere yönelik yasal düzenlemelere değindiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Konuşmada 2000 yılından önce emekli olanların aylıklarına intibak düzenlemesi yapılarak iyileştirme sağlandığı belirtilmiş olup, yeni bir intibak düzenlemesine gidileceği hususuna yer verilmemiştir. Dolayısıyla, söz konusu haberde konuya ilişkin çalışma yapıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır."

BİNLERCE EMEKLİ İNTİBAK YASASINI BEKLİYOR

EYT düzenlemesinin hayata geçmesinin ardından SSK ve Bağ-Kur emeklileri intibak yasasını beklemeye başladı. 2000 yılından sonra emekli olanlar 2000 yılı öncesi emekli olanlar için uygulanan İntibak Yasası'nın kendileri için de uygulanmasını bekliyor. Yasanın çıkması halinde 2000 yılı ve sonrasında emekli olan kişilerin maaşı yeniden hesaplanacak. Böylelikle maaşlarda artışa gidilecek. 

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...