Tgrt Haber

Milyonlara güzel haber! Elektrikte beklenen olmadı, bu sefer zam yok

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Bloomberght
28 Temmuz 2023 15:54 - Güncelleme : 28 Temmuz 2023 16:04
Milyonlara güzel haber! Elektrikte beklenen olmadı, bu sefer zam yok

Akaryakıt, MTV, ÖTV’ye gelen zamlar ve dolar kuru artışı derken kamuoyunda elektriğe de zam geleceği beklentileri oluşmuştu. Sektör kaynakları elektrik tarifelerinde değişiklik beklenmediğini ifade etti ve tarih verdi.

Vatandaşa güzel haber! Beklenen olmadı, bu sefer zam​ yok. Dolar kuru kaynaklı artışlar ve son dönemde gelen vergi zamlarının ardından elektriğe de zam geleceği beklentileri oluşmuştu. Ancak enerjideelektrik tarafında ise maliyetlerin faturalara yaz döneminde yansımaması beklendiği ifade edildi.

ELEKTRİĞE ZAM YOK

Bloomberg HT'ye konuşan sektör kaynakları elektrik tarifelerinde 1 Ekim'e kadar zam beklenmediğini ifade etti.

SON ZAM 2022’DE GELMİŞTİ

Elektrikte tüm abone gruplarının 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olan tarifeleri belirlenmiş ve fiyatlar tüm abone gruplarında sabit kalmıştı.

Elektrik fiyatlarında en son artış 1 Eylül 2022 tarihinde yapılmıştı 1 Nisan 2023'de de fiyatlarda yüzde 15'lik indirime gidilmişti.

 

Kaynak: Bloomberght
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...