Tgrt Haber
BIST
9900.25
%-0.76
(-75.36)
Dolar
34.1026
%0.24
(₺0.08)
Euro
38.1457
%0.1
(₺0.04)
Sterlin
45.5889
%0.48
(₺0.22)
Altın
2923.341
%1.55
(₺44.48)
Bitcoin
$63287
%0.69
Ethereum
$2548.7
%0.29
AVAX
27.48
%0.55
Ekonomi - Ekonomi
11 saat 53 dakika önce

Emeklilik birikimlerinize dokunmadan acil nakit çekebileceksiniz! BES teminatlı ihtiyaç kredisi can suyu olacak

BES teminatlı ihtiyaç kredisi dönemi başladı. Artık Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcıları, BES tasarruflarını teminat olarak göstererek avantajlı oran ve farklı vade seçenekleriyle ihtiyaç kredisi kullanabilecek. Emeklilik birikimlerine dokunmadan nakit ihtiyacınız kolayca karşılanabilecek. Yeni gelişmeyle birlikte BES teminatlı kredi rakamlarına Emeklilik Gözetim Merkezi üzerinden ulaşılabilecek.
Ekonomi - Ekonomi
11 saat 59 dakika önce

SPK halka arzlar hakkında yeni bir adım attı! Dağıtım esaslarında yeni düzenleme

SPK'den halka arzlara ilişkin yeni düzenleme geldi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), payların ilk halka arzında uygulanacak satış yöntemleri ve dağıtım esaslarına ilişkin kurul ilke kararlarını paylaştı. SPK’nın halka arz ilkeleri ve uygulamaları değişti.
Ekonomi - Ekonomi
12 saat 6 dakika önce

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Meclis'te sunum gerçekleştirecek! Tarihi belli oldu

Merkez Bankası Başkanı Karahan, Meclis'te sunum yapacak. Fatih Karahan, TBMM'nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışının gerçekleştirileceği hafta milletvekilleriyle bir araya gelecek. 3 Ekim'de sunum gerçekleştirecek. Başkanın faaliyetler ve para politikası uygulamaları hakkında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nu bilgilendirmesi bekleniyor.
 - Doğru ev ekonomisi için yapılması gerekenler
12 saat 11 dakika önce

Sonbahar geldi bütçeler alarm vermeye başladı! İşte doğru ev ekonomisi için yapılması gerekenler

Türkiye'de enflasyon düşüş eğilimine girmiş olsa da her alanda gelir ve gider arasındaki dengenin kurulması gün geçtikçe zorlaşıyor. İyi bir ekonomik uygulama ile hanehalkları mal ve hizmet alışverişinin olumlu yollarını arıyor. Büyük ekonomik ve çevresel zorluklarla karşı karşıya olduğumuz şu günlerde sonbaharın da gelişiyle, ev ekonomisi uygulaması, geçim kaynağı ve evlerimizin refahı için büyük önem taşıyor. İşte kriz zamanlarının kurtarıcısı, bütçe planlarının rahatlatıcısı ev ekonomisinin doğru uygulanması için yapmanız gerekenler.
 - İşte zam geleceği tarih
13 saat 21 dakika önce

Araç sahiplerini üzecek haber geldi! Akaryakıt fiyatına zam geliyor: Deponuzu fulleyin

Akaryakıt fiyatları için dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları değişmeye devam ediyor. Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin fiyatlarına zam bekleniyor. İşte benzin, motorin, LPG güncel fiyatları indirim ve zam haberleri.
 - Emekli promosyon ücretlerinde rekor artış!
13 saat 57 dakika önce

Emekli promosyon ücretleri rekor artırıldı! Bankalar kesenin ağzını açtı: Emekli bayram edecek

Eylül ayı emekliye ilaç gibi gelecek. Bankalar promosyonlarını güncelledi. Emekli maaşı banka promosyon ücretleri yukarı çekildi. Emekliye en yüksek promosyon veren bankalar belli oldu. Bazı bankalar SGK emeklilerine özel 24 bin liraya varan ödeme yapacak. İşte güncel banka banka emekli promosyon ödemeleri.
Ekonomi - Ekonomi
14 saat 22 dakika önce

Tüketici güven endeksi eylül ayında yükseldi

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Ağustos ayında 76,4 iken Eylül ayında %2,4 oranında artarak 78,2 oldu.
Ekonomi - Ekonomi
14 saat 27 dakika önce

Yurt dışı üretici fiyat endeksi arttı

Yurt dışı üretici fiyat endeksi verileri TÜİK tarafından açıklandı. YD-ÜFE yıllık olarak yüzde 28,67 aylık olarak yüzde 2,95 yükseldi.
Ekonomi - Ekonomi
14 saat 31 dakika önce

Tarımsal girdi fiyat endeksi yükseldi

Tarımsal girdi fiyat endeksi yıllık olarak yüzde 41,60 aylık olarak yüzde 3,42 arttı. Tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 3,61 artış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 2,32 artış gerçekleşti.
 - TOKİ'den indirim kampanyası!
14 saat 39 dakika önce

Son dakika | TOKİ'den indirim kampanyası! Bakan Kurum duyurdu, indirim oranı belli oldu

Son dakika haberi: Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından müjdeli bir haberi paylaştı. TOKİ güvencesiyle ev ve iş yeri sahibi olan vatandaşların yoğun taleplerini dikkat aldıklarını belirten Bakan Kurum, ödemeleri devam eden konut ve işyerleri için yüzde 25 oranında indirim imkanı sağlayacaklarını duyurdu. İşte detaylar...
Ekonomi - Ekonomi
14 saat 55 dakika önce

Gümüş fiyatı tüm zamanların rekorunu kırdı! Beyaz altın yerinde durmuyor

FED faiz indiriminin ardından gümüş fiyatı önemli bir direnç trend çizgisini aştı ve güçlü kazanımların ardından 31,00 dolara doğru hareketlendi. Gümüş fiyatı üst üste ikinci gün kazançlarını artırarak Cuma günü ons başına 31,10 dolar civarında işlem gördü. Gümüş, ABD Federal Rezervi'nin (FED) Çarşamba günü yaptığı 50 baz puanlık faiz indiriminin ardından destek alarak yükseldi.
 - Döviz kurlarında hareketlilik!
16 saat 50 dakika önce

Dolar ve euro'da hareketlilik! İşte 20 Eylül 2024 döviz kurları; dolar, euro ve sterlin fiyatı...

Piyasaların merakla beklediği faiz kararı dün açıklandı. Merkez Bankası politika faizini beklentiler doğrultusunda yüzde 50 oranında sabit bıraktı. Haftanın son işlem gününde dolar ve euro kaç lira oldu? İşte 20 Eylül 2024 döviz kurları...
 - Altın zirveyi zorluyor!
17 saat 18 dakika önce

Altın zirveyi zorluyor! İşte 20 Eylül 2024 gram altın, çeyrek altın fiyatları

Bu hafta rekor üstüne rekor kıran altın haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? İşte 20 Eylül 2024 altın fiyatları...
Ekonomi - Ekonomi
17 saat 50 dakika önce

Resmi Gazete'de yayımlandı: Hibrit araçlar için de yeni şart geldi

Ticaret Bakanlığı tarafından elektrikli araçlar için yapılan uygulama hibrit araçlar için de getirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre artık hibrit araç ithalatında da 7 bölge zorunluluğu var.
 - Kira zammında yeni dönem!
18 saat 53 dakika önce

Kira zammında yeni dönem! Hakimden dikkat çeken karar geldi

Kira zammı davalarında emsal olarak görülebilecek bir karar verildi. 4 bin liralık daireye ev sahibi zam isteyince taraflar mahkemelik oldu. Hakim bilirkişinin önerdiği yeni kirayı da beğenmeyince yapay zekaya başvurulmasını istedi. Yapay zeka kira zammını neye göre belirleyecek? İşte hukukçuların görüşleri...
 - Yeni maaşlar belli oldu
20 Eylül 2024 - 00:17

KKTC'de asgari ücrete yüzde 20 zam yapıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) asgari ücrete üçüncü kez zam yapıldı. Asgari ücrete yüzde 20 zam yapılması komisyonda oy birliğiyle kabul edildi. İşte zam sonrası yeni maaşlar...
Ekonomi - Ekonomi
19 Eylül 2024 - 17:37

Veventures Bir Yılda İkinci Konteyner Gemisini Filoya Ekledi

Bilişim, finans, tarım, inşaat, enerji ve mühendislik sektörlerinde gerçekleştirdiği başarılı yatırımlarla adından söz ettiren Veventures Holding, deniz yolu taşımacılığı sektöründeki büyümesine de hız kesmeden devam ediyor. Holding, 26 metre genişliğinde, 159 metre uzunluğunda ve 14.901 ton taşıma kapasitesine sahip Harrison isimli gemiyi satın alarak bir yıl içinde ikinci konteyner gemisini filosuna ekledi. Yeni satın almayla birlikte Veventures Holding, konteyner taşıma kapasitesini 30.000 tona çıkarttı. 
 - Kur korumalı mevduat ne zaman sona erecek?
19 Eylül 2024 - 17:06

Kur korumalı mevduat ne zaman sona erecek? Mehmet Şimşek'ten KKM açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Global Liderler Zirvesi’ne video konferans yoluyla katılarak ekonomi gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, OVP’nin nihai hedefini açıkladı. KKM tamamen ne zaman bitecek, sorusuna da cevap veren Şimşek, piyasayı bozmadan kademeli çıkış yaşanacağını açıkladı.
 - Faizler düşerse ev fiyatları yükselir mi?
19 Eylül 2024 - 16:23

Ufukta faiz indirimi var! Konut fiyatlarının gideceği yön belli oldu: Ev alacaklar için kritik uyarı

FED'in faiz indirmesiyle birlikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan faizi indiririm beklentileri yükseldi. Banka bugün açıkladığı faiz kararında yüzde 50 seviyesinde oranı korudu. Ancak 2024 yıl sonuna doğru indirim beklentileri yükseldi. Faiz indirimlerine paralel kredi faiz oranlarının da düşme ihtimali konut fiyatlarını etkiler mi sorusuna ise TÜGEM Başkan Yardımcısı Mustafa Hakan Özelmacıklı cevap verdi. Konut kredi faizleri düştüğünde hem konut satışlarının hem de konut fiyatlarının artacağı genel kanı kabul edilse de önümüzdeki dönem için konut piyasasında beklentiler merak ediliyor.
 - İslam Memiş favorisini açıkladı!
19 Eylül 2024 - 16:15

İslam Memiş altın yatırımcısına seslendi! Gram altın ile kıyasladı: "Has altını savunan birisiyim"

Eğer yatırım amacıyla altın almayı planlıyorsanız İslam Memiş'ten dikkat çeken uyarılar geldi. Altında işçilik maliyetine dikkat çeken İslam Memiş has altın ile gram altını kıyasladı. Gram altın gibi hesaplanarak satılan has altınlar hakkında uzmanından altın değerinde uyarılar geldi. Peki, has altın ile gram altın arasında ne fark var? Cevabını İslam Memiş verdi.
Sona Git