Tgrt Haber

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren gelişme: Mesai saatlerine yeni düzenleme geliyor! Çalışmalarda sona gelindi

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: Sabah Gazetesi
19 Ağustos 2024 08:01 - Güncelleme : 19 Ağustos 2024 13:14
Milyonlarca çalışanı ilgilendiren gelişme: Mesai saatlerine yeni düzenleme geliyor! Çalışmalarda sona gelindi

Yeni nesil çalışma modelleri kapsamındaki esnek çalışma ve mesai saatlerinde düzenlemede sona gelindi. Yapılan çalışmalar kapsamında mesai saatleri yeniden ayarlanacak, iş-özel yaşam dengesi gözetilecek. İşte yeni düzenlemedeki detaylar...

Yeni nesil çalışma modelleri kapsamındaki esnek çalışma ve mesai saatlerinde düzenleme için düğmeye basıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmalarında sona geldi. Yeni düzenlemeyle mesai saatleri yeniden ayarlanacak, iş-özel yaşam dengesi gözetilecek ve çalışan odaklı adımlar atılacak.

BAKANLIK DÜĞMEYE BASTI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında geçtiğimiz hafta düzenlenen Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu'nda (YOİKK) uzaktan ve esnek çalışma modeli konusu gündeme geldi. Toplantıda, çalışma biçimlerinde ortaya çıkan ihtiyaçların tespitine yönelik teknik çalışmalar yapılması ele alındı.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren gelişme! Mesai saatlerine yeni düzenleme geliyor! Çalışmalarda sona gelindi! - 1. Resim

Uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışma ile platform çalışması gibi yeni nesil esnek çalışma modellerine dair mevzuat değişikliği ihtiyaçlarının iş dünyası gerekleri ve iş-özel yaşam dengesi gözetilerek belirlenmesi kararı alındı.


ÇALIŞMA SAATLERİNE YENİ DÜZENLEME

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, haziran ayında Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketinde yer alan esnek çalışma modeliyle ilgili çalışmalara başlanacağını, konu ile ilgili tüm kesimlerle bir araya geleceklerini açıklamıştı. Ayrıca konunun Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) toplantısında da gündeme getirileceğini belirtmişti.

Bu kapsamda çalışma saatlerine de yeni düzenlemelerin yapılması için çalışmalar hızlandı. 45 olan çalışma saatinin 40 saate, bazı meslek gruplarındaki 48 saatlik çalışma saatlerinin ise azaltılarak 40 saate düşürülebileceği konuşuluyor.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren gelişme! Mesai saatlerine yeni düzenleme geliyor! Çalışmalarda sona gelindi! - 2. Resim


YENİ NESİL ÇALIŞMA MODELLERİ İÇİN ÇALIŞMALAR HIZ KAZANDI

2024-2026 Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında 2024'ün 3'ncü çeyreğinde uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışma ile platform çalışması gibi yeni nesil esnek çalışma modellerinde yaşanan gelişmeler doğrultusunda iş dünyasının ihtiyaçları ve iş-özel yaşam dengesi gözetilerek mevzuat düzenlemelerinin hızlı ve etkili bir biçimde hayata geçirileceği belirtilmişti.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren gelişme! Mesai saatlerine yeni düzenleme geliyor! Çalışmalarda sona gelindi! - 3. Resim

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında geçtiğimiz hafta yapılan YOİKK toplantısında iş dünyasının öncelikleri doğrultusunda katılımcı bir şekilde belirlenen, yatırım süreçlerini iyileştirici, cari açığı azaltıcı, ikiz dönüşümü hızlandırıcı, mesleki eğitim ve istihdam ilişkisini güçlendirici, mal ve hizmet ihracatını kolaylaştırıcı hususlara odaklanan YOİKK Eylem Planı çerçevesindeki çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü ifade edildi.

Toplantıda, çalışma biçimlerinde ortaya çıkan ihtiyaçların tespitine yönelik teknik çalışma yapılması gerektiğinin altı çizildi.

Kaynak: Sabah Gazetesi
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yunus19 Ağustos 2024 11:53

Türkiye'de uygulanabilir olacağına inanmıyorum. Biz bu kadar fazla çalışırken bile fakir bir milletiz. 3 günde ülke batar bu durumda.

Sonraki Haber Yükleniyor...