Tgrt Haber

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Yemek kartlarına ilişkin açıklama: Bir değişiklik yok

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
14 Aralık 2022 11:41 - Güncelleme : 14 Aralık 2022 17:34
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Yemek kartlarına ilişkin açıklama: Bir değişiklik yok

Milyonlarca çalışanın sahip olduğu yemek kartlarının artık alışverişlerde kullanılamayacağı 1 Ocak itibari ile bu kartların farklı işlemler için kullanılması durumunun tarihe karışacağı ifade edildi. Öte yandan Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade, çıkan haberlere ilişkin “Yemek kartlarında değişen bir şey yok.” dedi.

Türkiye’de milyonlarca çalışan işyerlerinde yemek verilmemesi nedeni ile günlük yemek ücretlerini yemek kartları ile alıyor. Bahsi geçen kartlar ise sadece yemek yemek için değil, aynı zamanda alışveriş için de kullanılıyordu. Ancak bunun artık mümkün olmayacağı ifade edildi. Öte yandan konuya dair açıklama geldi.

KANUNİ DÜZENLEME YAPILDI

1 Aralık 2022 tarihinden itibaren işverenler tarafından çalışanlara ödenen yemek bedelinin vergiden istisna tutulacağı, prime esas kazanca dahil edilmeyeceğine yönelik kanuni düzenleme gerçekleştirildi.  Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren düzenleme ile yemek kartlarının 1 Ocak 2023 itibariyle alışverişlerde kullanılmayacağı iddia edildi.

MARKET ALIŞVERİŞLERİNDE KULLANILAMAYACAK İDDİASI

Yeni düzenleme kapsamında yemek kuponu, yemek kartı, yemek çeklerine yüklenen yemek bedellerinin sadece yemek yenilmesi için kullanılması gerektiği  yemek kartlarının artık market alışverişinde kullanılmayacağı iddia edilirken konuya ilişkin açıklama geldi. Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade, yemek kartlarının marketlerde kullanılamayacağı haberlerine ilişkin, “Yemek kartlarında değişen bir şey yok.” dedi. 

Öner Piyade, şunları kaydetti:

"Yemek kartlarında değişen bir şey yok. Yemek kartlarının restoran ve marketlerde yemek ve tüketime hazır gıda dışında kullanılmasının vergi​ istisnasına konu olmaması hususu, 2008 yılında yayınlanan ve halen yürürlükte olan 382 sıra No'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde düzenlenmiştir. Bu kapsamda 1 Aralık 2022 itibarıyla çalışanlara verilen yemek ücreti konusundaki yeni mevzuat, yürürlükteki mevzuattan farklı bir düzenleme getirmemektedir."

 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Çeto15 Aralık 2022 11:56

Artık markette kullanılmayacakmı yani

Anon14 Aralık 2022 12:15

Bu kötü bir haber. Dışarıdaki yemeklerin ne olduğu belli değil güvenilir değiller o yüzden gıda alışverişi yapıp kendim yapıyorum bu düzenleme ile maaşımdan alacağım. Kötü bir düzenleme

Sonraki Haber Yükleniyor...