Tgrt Haber

Milyonlarca SGK emeklisine ödenecek! 7.500 TL hesaplara aktarılıyor! Tüm emekliler yararlanabilecek!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
24 Mart 2023 15:20 - Güncelleme : 24 Mart 2023 15:22
Milyonlarca SGK emeklisine ödenecek! 7.500 TL hesaplara aktarılıyor! Tüm emekliler yararlanabilecek!

Milyonlarca SGK emeklisine neredeyse bir maaş kadar nakit promosyon ödemesi yapılacak. En düşük emekli maaşının artırılmasının ardından bankalar harekete geçti. İş Bankası’ndan 7.500 TL ödemeler başladı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan​ tarafından 2023 yılı için en düşük  emekli​ maaşlarının yeniden artırıldığı müjdesi kısa süre önce verilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada sonrasında bankaların emeklilere yönelik kampanyaları ve emekliye ek ödeme fırsatları da araştırılmaya başladı.

Emeklinin nakit ihtiyaçlarını kısa süreli de olsa karşılamayı hedefleyen Türkiye İş Bankası​, emekli maaş tutarına göre promosyon desteği verecek. Emekli maaşını İş Bankası’na taşıyan emeklilerin yararlanabildiği ödemeler başladı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI​ 7.500 TL’YE YÜKSELDİ!

Milyonlarca emekliye zam müjdesi geldi. Ocak ayından itibaren emeklilere 2023 yılı için 5.500 TL taban emeli aylığı verileceği duyurulmuştu. Ancak yükselen enflasyon, yaşam pahalılığındaki artış ve seçimlerin de yaklaşmasıyla en düşük emekli maaşı artırıldı.

En düşük emekli maaşının 7.500 TL’ye çıkacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’deki tüm emeklilerin yüzün güldürdü. EYT​ ile veya normal şekilde emekli olacaklar ya da SGK bünyesinde hali hazırda emekli maaşı alanlara ise en düşük emekli maaşı oranında ek ödeme yapılacak.

İŞ BANKASI EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONU NE KADAR?

Türkiye İş Bankası tarafından emekliye en yüksek oranlarda promosyon seçenekleri sunulmaya başladı. Yeni zam yapılan en düşük emekli maaşı miktarı kadar yapılacak ödemeler, emekli maaşını 3 yıllığına taşıma sözü veren veya emekli maaşını İş Bankası’ndan almayı taahhüt edenlerin hesaplarına yatırılacak.

31 Mart 2023 tarihine kadar başvuruların yapılacağı emekli promosyonu kapsamında en düşük 4.500 TL, en yüksek 7.500 TL’ye kadar emekli promosyonu ödenecek. Ayrıca emekli maaşını İş Bankası’ndan almayı taahhüt edeler Maximum Kart’ları aidatsız olarak kullanma gibi birçok farklı avantajı da elde edecek.

EMEKLİ PROMOSYONU NE ZAMAN ÖDENECEK?

İş Bankası’na emekli maaşını 31 Mart’a kadar taşıyan ya da almayı taahhüt edenler, başvurularından itibaren ödemelerini 3 iş günü içinde almaktadır. İlk defa emekli maaşı alacaklar ise

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...