Tgrt Haber

Milyonlarca sürücüye güzel haber! Motorin ve benzinde üst üste indirim! Akaryakıt fiyatları düşüyor!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
28 Nisan 2023 14:15 - Güncelleme : 28 Nisan 2023 14:48
Milyonlarca sürücüye güzel haber! Motorin ve benzinde üst üste indirim! Akaryakıt fiyatları düşüyor!

Brent petrol fiyatlarında düşüş görülmesinin ardından indirim haberleri peş peşe gelmeye başladı. Motorinin ardından şimdi sıra benzine geldi. Benzin ve motorin fiyatları ne kadar? Akaryakıta büyük indirim…

Küresel piyasalarda brent petrol​ fiyatlarını düşmeye başlamasının ardından yurt içinde de pompa fiyatlarına bu durum olumlu yansımaya devam ediyor. OPEC+ grubu üyesi 9 ülkenin aldığı yeni kararlar, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz politikaları, Rusya ve Çin’den gelen yeni haberler fiyatları etkiliyor.

Yurt içinde ise döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar ve enflasyon gibi etkenler akaryakıt fiyatlarında zam ve indirim​ haberlerini tetikliyor. Brent petrolde yaşanan son düşüş sonrasında motorinin ardından benzin fiyatlarına da indirim​ konusu gündeme geldi.

BENZİN FİYATLARINA İNDİRİM​ YOLDA!

Küresel piyasalarda brent petrol​ fiyatlarının 28 Nisan Cuma gününde 77,95 dolar seviyelerine kadar gerilemesinin ardından yurt içi piyasalarda da indirim​ beklentileri gündeme geldi. Kısa süre önce motorin fiyatlarında görülen indirim​ sonrasında benzin fiyatlarında da benzer bir indirim​ haberinin gelmesi bekleniyor.

Benzin fiyatlarında 21 Nisan’da gelen 1,21 TL’lik indirim​ sonrasında 0,90 TL’lik yeni bir indirim​ beklentisi daha ortaya çıktı. 28 Nisan Cuma günü itibariyle haftanın son işlem gününde benzin fiyatlarında geçerli olmak üzere yeni indirim​ açıklaması bekleniyor.

Milyonlarca sürücüye güzel haber! Motorin ve benzinde üst üste indirim! Akaryakıt fiyatları düşüyor!

MOTORİN FİYATLARINA İNDİRİM​ GELMİŞTİ!

En son 25 Nisan’da motorine 0,47 kuruşluk bir indirim​ daha yapılmasının ardından sürücüler çok daha düşük fiyatlar ile depolarını doldurmaya başladı. Benzin ve motorin grubuna yeni indirimlerin de gelmesi bekleniyor. Özellikle gelecek haftadan itibaren akaryakıt fiyatlarında yeni indirimlerin görülmesi bekleniyor.

28 NİSAN CUMA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

28 Nisan Cuma gününde akaryakıt fiyatları​ son indirimler sonrasında nispeten daha uygun fiyatlar ile satılmaya başladı. İstanbul’da motorinin litre fiyatı 19,71 TL’den satışa sunulurken, Ankara’da 20,07 TL ve İzmir’de ise 20,14 TL fiyat ile satılıyor.

Benzin fiyatları​ ise İstanbul’da 21,20 TL, Ankara’da 21,60 TL ve İzmir’de ise 21,56 TL olarak satılıyor. Benzinin litre fiyatında indirim​ beklentisi devam ediyor.

Kaynak: TGRT HABER
Sonraki Haber Yükleniyor...