Tgrt Haber

Minibüslerde ‘zamlı’ tarife! Tek fiyat uygulamasına geçildi, işte mesafeye göre ücretler!

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
14 Ağustos 2023 10:13 - Güncelleme : 14 Ağustos 2023 10:19
Minibüslerde ‘zamlı’ tarife! Tek fiyat uygulamasına geçildi, işte mesafeye göre ücretler!

İstanbul’da toplu ulaşım ücretlerine yüzde 51,52 oranında zam yapıldı. Zamlar metro, marmaray, tramvay, otobüs ve diğer toplu ulaşım araçları için zamlar 11 Ağustos’ta uygulamaya girdi. Taksi ve minibüs ücret tarifesi de bugün devreye girdi. İşte minibüslerde uygulanacak yeni zamlı tarife

İstanbul Büyükşehir Belediyesi​, UKOME toplantısında İstanbul'da toplu ulaşım​ ücretlerine zam​ yapılmıştı. Zamlar metro, Marmaray, tramvay, otobüs ve diğer toplu ulaşım araçları için zamlar 11 Ağustos’ta uygulamaya girdi. Taksi ve minibüsücret​ tarifesi de bugün devreye alındı.

İŞTE MİNİBÜSLERİN ZAMLI YENİ TARİFESİ

Alınan karara göre, minibüslerde ise 0-7 kilometrelik mesafeler arasında tek fiyat uygulamasına geçilerek 12 TL oldu. %51.52 oranında yapılan zammın ardından minibüslerde 7-11 km arası 14 TL, 11-15 km arası 14.50 TL, 15-20 km arası 15 TL oldu.

ÖĞRENCİLER İNDİRİMLİ YARARLANABİLECEK

Öğrenciler ise İstanbulkart uygulamasında olduğu gibi indirimli olarak minibüs kullanabilecek. Minibüslerde öğrenci ücreti ise 5 TL olarak belirlendi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...