Tgrt Haber

Mısır'dan Gazze'ye "ilk defa" tüp gaz girişine izin

05 Ağustos 2018 14:46
Mısır'dan Gazze'ye "ilk defa" tüp gaz girişine izin

Mısır, Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze Şeridi'ne ilk defa resmi olarak tüp gaz girişine izin verdi.

Gazze'deki Maliye Bakanlığına bağlı Petrol Kurumu Müdürü Halil Şukfe,  AA muhabirine yaptığı açıklama, "Mısır, Gazze Şeridi'ne 250 ton gazın girişine  resmen izin verdi." dedi.

Şukfe, 250 ton gazın girişine verilen bu iznin "Mısır gazının günlük  olarak Gazze'ye girmesi için gerekli prosedürlerin tamamlanmasına kadar olan  deneme süresi" kapsamında gerçekleştiğini söyledi.

Temmuz ayında Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı kapatan İsrail makamları,  geçen hafta da evlerde kullanılan gaz ve yakıtın Gazze'ye girişini yasaklamıştı.

İsrail tek ticari sınır kapısını da kapattı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 9 Temmuz'da, İsrail tarafından  abluka altındaki Gazze'ye ticari malların girişi için kullanılan tek sınır kapısı  Kerm Ebu Salim'in kapatılacağını duyurmuştu.

İsrail, 17 Temmuz'da Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı gıda ve ilaç  girişi hariç tamamen kapatmış, Gazze denizi açıklarındaki avlanma mesafesini de 9  milden 3 mile düşürmüştü.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...