Tgrt Haber

Moody's Türkiye'nin kredi notunu değerlendirmedi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Anadolu Ajansı
16 Aralık 2023 09:08 - Güncelleme : 16 Aralık 2023 09:24
Moody's Türkiye'nin kredi notunu değerlendirmedi

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's Türkiye’nin kredi notuna yönelik herhangi bir değerlendirme yapmadı.

Türkiye’de tüm piyasalar tarafında merakla beklenen Moody's​, Türkiye​ kararı açıklanmadı. Kuruluş konuya dair herhangi bir değerlendirme yapmadığını duyurdu.

GÜNCELLEME YAPILMADI

Moody's'ten yapılan açıklamada, takvimde hakkında değerlendirmede bulunulması için 15 Aralık tarihi verilen Türkiye için güncelleme yapılmadığı bildirildi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının yıllık takvimlerinde, ülkelerin kredi notu​ ve not görünümleri için tarih vermesi, kesin olarak güncelleme yapılacağı anlamına gelmiyor. 

Kredi derecelendirme kuruluşları belirtilen tarih dışında da bir değerlendirmede bulunabiliyor. Moody's, halihazırda Türkiye'nin kredi notunu "B3" ve not görünümünü "durağan" olarak değerlendiriyor.

MEVCUT DURUM DURAĞANDA

Moody's' tarafından son olarak verdiği not B3 seviyesinde, görünüm ise durağanda bulunuyor. Bu durum, Ağustos 2022’den bu yana benzer seyrini koruyor.  Son olarak S&P, Türkiye’nin kredi notunu B seviyesinde tutmuş ve not görünümünü de durağandan pozitife yükseltti.

TL, S&P kararı sonrasında önceki haftalara göre daha ılımlı bir performans sergiledi. Bununla beraber tahvil faizleri de gelişmelere ayak uydurdu. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...