Tgrt Haber

Motorine üst üste zam geldi, fiyatı 27 TL'yi geçti (İşte güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları)

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
26 Ağustos 2022 09:30 - Güncelleme : 26 Ağustos 2022 11:51
Motorine üst üste zam geldi, fiyatı 27 TL'yi geçti (İşte güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları)

Brent petrolün tekrardan 100 doların üstüne çıkmasıyla birlikte akaryakıt fiyatlarına zam haberleri de peş peşe geldi. İki gün önce motorine gelen 95 kuruşluk zammın ardından bir zam haberi daha gelmişti. Bu geceden itibaren pompaya yansıyan 87 kuruşluk zammında ardından motorinin litre fiyatı 27 TL’yi geçti. Üst üste gelen zamlardan sonra sürekli değişen fiyatlarla birlikte vatandaşlar arama motorları üzerinden 'Brent petrol ne kadar? Uluslararası piyasada petrol fiyatlarında son durum nedir? Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? sorularına cevap arıyor. İşte 26 Ağustos güncel akaryakıt fiyatları ve Brent petrolde son durum...

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi ve koronavirüs salgınının yeniden yükselişe geçmesi Brent petrol​ başta olmak üzere bütün emita fiyatlarını etkiledi. Savaşın başlamasıyla 140 dolara kadar çıkan Brent petrol ile birlikte dünya genelinde akaryakıt fiyatları​ tavan yaptı.

BRENT PETROL NE KADAR?

Haziran ayı ile birlikte büyük bir düşüş trendine giren Brent petrol 95 dolara kadar gerilemişti. Ağustos ayına doğru yükselişe geçen brent petrol yeniden 100 doların üstüne çıktı.

BRENT PETROL NEDEN YÜKSELİYOR?

 Rusya'nın ihracatındaki kesintiler, büyük üreticilerin üretimi kısma ihtimali ve ABD'deki bir rafinerinin kısmen kapatılması nedeniyle artan arz sıkıntısı endişeleri Brent petrolde yaşanan yükselişteki en önemli faktörlerden oldu.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman'ın, hafta başında Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun petrol fiyatlarında son dönemde yaşanan düşüşlere karşılık üretimi kısabileceğini açıklaması piyasalarda arz daralması endişelerini destekleyerek fiyatları yükseltti.

MOTORİNE BİR ZAM DAHA

Brent petrolde yaşanan bu yükselişle birlikte akaryakıta zam haberleri de peş peşe gelmeye başladı. İki gün önce motorine gelen 95 kuruşluk zammın ardından dün bir zam haberi daha gelmişti. Bu geceden itibaren pompaya yansıyan 87 kuruşluk zammın ardından motorinin litre fiyatı 27 TL’yi geçti.

Öte yandan 18 Ağustos Perşembe günü motorine 79 kuruş zam, benzine 83 kuruş indirim, 20 Ağustos Cumartesi günü ise motorine 1 lira 7 kuruş zam, 25 Ağustos Perşembe günü ise motorine 95 kuruş zam gelmişti.

MOTORİN 27 TL’Yİ GEÇTİ

Motorine gelen 95 kuruşluk zammın ardından motorinin güncel fiyatları İstanbul'da 26,91 TL, İzmir'de 27,02 TL, Ankara da ise 27 TL oldu.

İŞTE GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (26 AĞUSTOS CUMA)

GÜNCEL MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Motorin (Mazot) litre fiyatı: 26,91 TL
  • Ankara Motorin (Mazot) litre fiyatı 27 TL
  • İzmir Motorin (Mazot) litre fiyatı 27,02 TL

GÜNCEL BENZİN FİYATLARI

  • İstanbul Benzin litre fiyatı: 21,15 TL
  • Ankara Benzin litre fiyatı: 21,26 TL
  • İzmir Benzin litre fiyatı: 21,27 TL

GÜNCEL LPG FİYATLARI

  • İstanbul LPG (Otogaz) litre fiyatı: 11,02 TL
  • Ankara LPG (Otogaz) litre fiyatı 11,34 TL
  • İzmir LPG (Otogaz) litre fiyatı 11,14 TL

Kaynak: TGRT Haber
300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...