Tgrt Haber

Son dakika: Akaryakıt fiyatlarında indirim: Pompaya yansıdı

15 Mart 2022 08:05 - Güncelleme : 15 Mart 2022 08:20
Son dakika: Akaryakıt fiyatlarında indirim: Pompaya yansıdı

Son dakika haberi: Akaryakıt fiyatlarında indirime gidildi. Motorinin fiyatı bugünden itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 38 kuruş düştü. İndirim, pompa fiyatlarına yansıdı.

Ukrayna-Rusya savaşıyla birlikte Bren petrolün fiyatı 130 dolar seviyelerini görmesinin ardından 100 dolara geriledi. Fiyatlardaki düşüşün ardından motorine indirim geldi. Bugünden itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 38 kuruşluk indirim yapıldı. Motorinin İstanbul’da litre fiyatı 22,81 liradan 20 lira 53 kuruş seviyesine gerilerken Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

NAKİT PARAYA UCUZ BENZİN

EPDK, sektör temsilcileri ile akaryakıt fiyatlarını görüşecek. Peşin para ile yakıt alana indirimli tarife gündemde.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, artan akaryakıt fiyatlarına çözüm üretmek için harekete geçti. Bayilerden gelen talepler üzerine sektör temsilcileri, EPDK öncülüğünde yarın toplanacak. Edinilen bilgilere göre fiyat artışları sonrasında, akaryakıt bayilerinin durumu ile ilgili değerlendirmeler yapılacak. Bu kapsamda "nakit satışlara daha düşük fiyatlı tarife" gibi dağıtım şirketlerine avantaj sağlayabilecek birtakım adımlar gündeme gelecek. Nakliye ücretlerine düzenleme ve fiyat artışlarının satışlara etkisi de değerlendirilecek. Son rakamlara göre benzin ve motorinin litresi 20 TL'nin üzerinde bulunuyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Adoş15 Mart 2022 09:00

İndirime yansıması gereken rakam 7 TL idi. Siz ne yaptınız. 5 gün bekleyip 3.38 krş indirdiniz. Vebalini çok ağır ödersiniz

Adoş15 Mart 2022 08:58

Bumu indirim petrol fiyatları134 dolardan 100 dolara indi. Sizin yansıttığınız rakama bakın. Gerek yoktu.

Mustafa zorti15 Mart 2022 08:57

Her gün zam varken haber yapmadınız.

Sonraki Haber Yükleniyor...