Tgrt Haber

Muğla’da yetişen portakallar Ukrayna ve Polonya’ya gidiyor

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 Şubat 2024 12:31 - Güncelleme : 09 Şubat 2024 12:33
Muğla’da yetişen portakallar Ukrayna ve Polonya’ya gidiyor

Muğla'nın Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçeleri yetişen meyvelerin ihracatı ile öne çıkıyor. Bu üretimler, ihracata gönderilmeden önce sıkı denetimlerden geçirilerek sertifikalandırılıyor.

Muğla’nın Köyceğiz, Ortaca​ ve Dalaman​ ilçelerinde üretilen portakallar, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü İnspektörleri tarafından kontrol ediliyor. Kontrollerde ürünler karantina etmenleri açısından titiz bir denetimden geçiriliyor.

Ürünler denetlendikten sonra temiz bulunan ürünlere Bitki Sağlık Sertifikası veriliyor. Ortaca ve Dalaman ilçelerinde üretilen portakallar bu kontrollerden geçtikten sonra Ukrayna ve Polonya’ya doğru yola çıktı.

PORTAKALLAR ORTACA, DALAMAN VE KÖYCEĞİZ'DE ÜRETİLİYOR

Muğla’nın narenciye üretiminde lokomotif görevi yapan Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde üretilen narenciye miktarı ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor.

Muğla’da yetişen portakallar Ukrayna ve Polonya’ya gidiyor - 1. Resim

ORTACA’DA BULUNAN YAŞ SEBZE VE MEYVE HALİNDEN DÜNYAYA

Bu ilçelerde üretilen narenciyeler Ortaca’da bulunan yaş sebze ve meyve halinden yurtdışına ihraç ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...