Tgrt Haber

Muhalefet çalışan emekliler için harekete geçti: İkramiye herkesin hakkıdır

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
10 Kasım 2023 19:09 - Güncelleme : 10 Kasım 2023 19:10
Muhalefet çalışan emekliler için harekete geçti: İkramiye herkesin hakkıdır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çalışmayan emeklilere verilecek olan 5 bin liralık ikramiyeye ilişkin Anayasa Mahkemesine kritik bir başvuruda bulundu. Bütçe olmadığı için çalışan emeklilere ikramiye verilmediğini öne süren CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, harekete geçtiklerini söyleyerek çalışan emeklilerinde 5 bin TL'lik ikramiyeden yararlanması gerektiğini söyledi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), çalışmayan emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesine (AYM) başvuruda bulundu. Devlet bütçesinin elvermemesi sebebiyle böyle bir kararın alındığını savunan CHP​ Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, tüm emeklilerin ikramiyeden faydalanması gerektiğini söyledi.

AYM karşısındaki Ahlatlıbel Parkı'nda basına açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 5 bin liralık ödemeden çalışan emeklilerin yararlanamayacağını hatılarttı. 

Bütçe yetersizliği nedeniyle emekliye para verilemediğini öne süren Günaydın, emeklileri bu açlık sınırının altında yaşama zorlandığını ifade etti. 

Gökhan Günaydın

"İNSAN HAKLARINA AYKIRI" 

Emeklilere ödenecek 5 bin TL'lik ödemenin yetersiz olduğunu söyleyen Günaydın, çalışan emekliye bir ödeme yapılmamasının ise insan haklarına aykırı bir uygulama olduğunu savundu.

CHP olarak bu yasa TBMM'den geçerken her türlü muhalefeti yaptıklarını söyleyen Günaydın, 7464 sayılı kanunda yer alan ilgili düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi​'ne başvuracaklarını kaydetti.

Açıklamanın ardından Günaydın, Anayasa Mahkemesine giderek iptal dilekçesini verdi. 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yaşar tokgoz10 Kasım 2023 21:25

Çok çok doğru teşekkür ederim inşallah çalışan emeklide Alır bu yapılan çalışana haksızlıktır teşekkür ederim saygilarimla

Sonraki Haber Yükleniyor...