Tgrt Haber

Muş TOKİ sonuçları isim listesi! TOKİ il il kura tarihleri!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
02 Aralık 2022 09:01 - Güncelleme : 02 Aralık 2022 11:51
Muş TOKİ kura tarihi!

İlk 12 il için kuraların sonuçlanması sonrası 11 il için de kura çekimi başladı. Türkiye genelinde gerçekleşen kura çekiminde 250 bin konut için haftalık olarak yayınlanan kura çekimleri gerçekleşiyor. Kura sonrası ev sahibi olmaya hak kazanan talihlilerin isim listesine TOKİ'nin internet sitesinden açıklanacak. İşte, Muş TOKİ kura isim listesi! Muş TOKİ kura sonuçları!

Muş TOKİ kura tarihi!

"İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinin ilk kuraları çekilerek tamamlandı. 7-16 Kasım tarihleri arasında 12 ilde noter huzurunda çekilen kuralar sonucunda 21 bin 893 konutun hak sahipleri belli oldu. İlk olarak TOKİkura çekimi​ Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için gerçekleşti. Peki, MuşTOKİkura çekimi​ ne zaman? 

TOKİMUŞKURA ÇEKİMİ​ NE ZAMAN 2022?

Kura çekimin ikinci etabı 11 ilde bugün Kilis ve Muş​ ilerinde başlıyor. 17-28 Kasım'da tarihleri arasında gerçekleşti. konut​ kuralarının çekilişinde Kilis, Muş​, Bingöl, Gaziantep, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır'da toplam 29 bin 363 konut​ sahibini bulacak.

MUŞTOKİ​ KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN 

TOKİKURA ÇEKİMİ​ NASIL YAPILIR?

TOKİkura çekimi​ noter huzurunda yapılıyor. Canlı olarak yayınlanan kura çekimi​ internet sitesinden anbean takip edilebiliyor. 

TOKİ​ TAKSİT ÖDEMELERİ 

Kura sonucu konut​ satın alma hakkı kazananlar, sözleşme imzalama aşamasında kendi aralarında becayiş (konut değişikliği) yapabileceklerdir. Taksit ödemeleri ise sözleşme imzalandıktan sonra başlayacak. 

TOKİKURA ÇEKİMİ​ NE ZAMAN BİTECEK?

2023’ün ilk çeyreğine kadar konut​ ve arsalar için tüm kuraların çekilmesi ve hak sahiplerinin belirlenmesi planlanıyor. Çevre ve şehircilik bakanı Murat Kurum, etap etap yapılacak TOKİ​ sosyal konut​ projesi kura çekiminin kasım ayında başlayacağını, 2023 mart ayında sona ereceğini açıkladı.

 

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...