Tgrt Haber

Mustafa Destici'den emekli maaşı çıkışı! Talep ettiği rakamı açıkladı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
29 May 2024 16:31 - Güncelleme : 29 May 2024 16:55

Cumhur İttifakı ortaklarından BBP lideri Mustafa Destici'den milyonlarca emekliyi heyecanlandıran açıklama geldi. Hükümetin açıklayacağı iddia edilen 12 bin 500 TL'lik emekli maaşının yetersiz olacağını söyleyen Destici, talep ettiği rakamı açıkladı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici​, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. 

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği emekli maaşlarına değinen Mustafa Destici, hükümetin en düşük emekli maaşını 12 bin 500 liraya çıkarmayı planladığı iddiası hakkında açıklamalarda bulundu.

"EMEKLİYE 12 BİN 500 TL YETMEZ"

3 Temmuz'da enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte emeklilerin durumunun iyileştirilmesine yönelik atılacak adımları destekleyeceklerini söyleyen BBP​ lideri, yine de belirtilen miktardaki iyileştirmeyi asla yeterli bulmadıklarını kaydetti.

Mustafa Destici'den emekli maaşı çıkışı! Talep ettiği rakamı açıkladı - 1. Resim

"EN DÜŞÜK MAAŞ ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA OLMAMALI"

En düşük emekli maaşının şu anki asgari ücretin altında olmaması gerektiğini savunan Mustafa Destici, "Temmuzda bu yanlış ve adaletsizlik ortadan kaldırılmalı" dedi. Destici, en düşük emekli maaşının 17 bin liranın üzerinde olması gerektiğini ifade etti.

Mustafa Destici'den emekli maaşı çıkışı! Talep ettiği rakamı açıkladı - 2. Resim

ESNAFIN SORUNLARINA DA DEĞİNDİ

Esnafın sorunlarına da değinen Destici, esnafın ekonominin olumsuz koşullarından en fazla etkilenen kesim olduğunu belirtti. Destici, hükümetin, esnafın problemleri konusunda çalışma grubu oluşturması, alınacak ekonomik önlemlerin bir karara bağlanması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...