Tgrt Haber

Mutlu Karaman: Araba sektörü şu an için en durgun zamanında

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
13 Aralık 2022 14:56 - Güncelleme : 13 Aralık 2022 14:59
Mutlu Karaman: Araba sektörü şu an için en durgun zamanında

Başarılı iş insanı Mutlu Karaman, araba sektörünün gidişatı hakkında ve insanların bu gidişatı nasıl ele alması gerektiği hakkında açıklamalarda bulundu. Galerici iş insanı Karaman, araba sektöründe şu an için dalgalanmaların olduğunun altını çizdi.

Başarılı iş insanı Mutlu Karaman, araba sektörünün gidişatı hakkında ve insanların bu gidişatı nasıl ele alması gerektiği hakkında açıklamalarda bulundu.

Galerici iş insanı Mutlu Karaman araba sektöründe şu an için dalgalanmaların olduğunun altını çizerken bu konu hakkında şu sözleri söyledi:

“Gerek dünya da gerekse de ülkemizde bir ekonomik kriz​ yaşanıyor. Bu krizden en çok etkilenen iki sektör ise inşaat ve araba sektörüdür. Her nasıl inşaat sektöründeki artış halkı kötü etkiliyorsa araba sektöründeki dalgalanma da aynı şekilde. Araba alınırken yaşanan sıkıntılar hem alıcıyı hem de satıcıyı olumsuz yönde etkiliyor.” dedi.

“YAKIN ZAMANDA BİR ÇÖZÜM OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Araba sektöründeki dalgalanmanın hem alıcıyı hem de satıcıyı olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Karaman, “Hiç kimse düşünmesin ki şu an sadece Türkiye’de araba sektöründe dalgalanma yaşanıyor. Dünya üzerinde yaşanan bir ekonomik krizden bahsediyoruz. Türkiye sadece bu krizden biraz daha fazla etkilendi ve bu etkiyi daha önce de söylediğim gibi araba ve inşaat sektörü sert bir şekilde yaşıyor. Bu sıkıntının çok uzun süreli olacağını düşünmüyorum. Ülkemiz hem alıcıyı hem de satıcıyı koruyarak önlemler alıyor daha da alacak.” dedi.

“YAPILACAK DÜZENLEMELER İLE PİYASA RAHATLAYACAK”

Piyasanın şu an için en durgun zamanlarını yaşadığını belirten Karaman, “Hiç kimse düşünmesin ki biz galericiler fiyatları kafamıza göre değiştiriyor, fiyatlar ile oynuyoruz. Piyasa durgun olduğu zamanlarda sadece devletimizin attığı adımlar ile hareket ederek piyasayı halkımız için canlandırma çabası içerisindeyiz. Yakın zamanda yapılacak düzenlemeler ile piyasanın rahatlayacağını ve alım gücünün yükseleceğine inancım tam.” dedi. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...