Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Nebati duyurdu: KOBİ'ler için Hazine Destekli Kefalet Paketi geliyor

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
06 Eylül 2022 21:00 - Güncelleme : 06 Eylül 2022 23:02
Son dakika! Bakan Nebati duyurdu: KOBİ'ler için Hazine Destekli Kefalet Paketi geliyor

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, KOBİ'ler için yeni destek paketinin geleceğini duyurdu. Nebati, Hazine Destekli Kefalet Paketi ile finansman desteğinin en uygun şekilde sağlanacağını belirtti.

Türkiye​'de yüksek enflasyonun etkisinin en aza indirgenmesi için yürütülen çalışmalara en hızlı şekilde devam ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın verdiği talimatlar doğrultusunda işverenden işçisine, emeklisinden esnafına her kesimi kapsayacak paketler peş peşe açıklanıyor.

Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında bugüne kadar birçok destek modeli açıklanırken sosyal meyda hesabından paylaşım yapan Hazine ve Maliye Bakanu Nureddin Nebati, KOBİ'ler​ için hazırlanan Merkez Bankası destekli paketi duyurdu.

"EKONOMİMİZİN LOKOMOTİFİ KOBİ'LER"

Yeni bir Hazine Destekli Kefalet Paketi hazırlandığını açıklayan Nebati, KOBİ'ler için finansman desteğinin en uygun şekilde sağlanacağını belirtti.

Bakan Nebati yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Hazine Destekli Kefalet Paketi, ekonomimizin lokomotifi olan KOBİ’lerimizi odağına alan bir anlayışla kurgulanmakta olup, teknik çalışmaların tamamlanmasına müteakip hazırlanan paketin kullandırım koşulları ve diğer tüm detayları kamuoyumuzun bilgisine sunulacaktır.

YENİ DESTEK PAKETİ YOLDA

Gelinen aşamada, teminat eksikliği yaşayan KOBİ’lerimizin finansman ihtiyaçlarını en uygun şekilde desteklemek amacıyla; üretim, ihracat ve istihdamı önceleyen Türkiye Ekonomi Modelimizle uyumlu şekilde, yeni bir Hazine Destekli Kefalet Paketi çalışması yürütüyoruz.

Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında bugüne kadar uygulamaya aldığımız destek paketleri, teminat eksikliği bulunan işletmelerimizin finansman ihtiyaçlarını karşılaması hususunda önemli bir işlev görmüştür.

https://twitter.com/NureddinNebati/status/1567206282444021761

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...