Tgrt Haber

Nohutun fiyatı el yakıyor! Altını bile solladı

21 Aralık 2022 19:44 - Güncelleme : 21 Aralık 2022 21:44
Nohutun fiyatı el yakıyor! Altını bile solladı

Gıda fiyatlarında yaşanan artış vatandaşları zor duruma sokarken temel gıda ürünlerinden olan nohut, altını bile solladı. Son 4 ayda nohutun fiyatı yüzde 352 artarken gram altındaki artış yüzde 11'de kaldı. 

Enflasyon​ artışı gıda fiyatlarına sert şekilde yansıdı. Temel gıda ürünü olan nohutun fiyatı son 4 ayda yüzde 352 artış gösterdi. Yüksek fiyatlara isyan eden İstanbul Ziraat Odası Koordinasyon Kurul Başkanı Ömer Demir, "Patates, soğan ve nohutbunlar temel gıdalarımız. Bunları evlerin mutfakları ile buluşturamazsak sıkıntılar çıkar" açıklamasında bulundu. 

NOHUT ALTINI SOLLADI

Nohuttaki yükseliş gram altını bile gölgede bıraktı. Duyan gören hayrete düşüyor. Son 4 ayda nohut yüzde 352,1 arttı. Altın ise yüzde 11 arttı. Yani altın bile temel gıda maddesi nohut kadar yükselmedi. 

"BU TİCARET DEĞİL"

Kanal D Haber'in haberine göre İstanbul Ziraat Odası Koordinasyon Kurul Başkanı Ömer Demir, 4 ay önce gram altın almak yerine nohut almış olan birinin bugün 4 bin TL kazanmış olacağını belirtti. Demir, "Bu gıdanın patronu kimseler, plan program içindeler. Hiç böyle bir ticaret gördünüz mü? Patates, soğan ve nohut bunlar temel gıdalarımız. Bunları evlerin mutfakları ile buluşturamazsak sıkıntılar çıkar. Biz her şeye rağmen üretirken bunun ticaret, kazanç olmadığını bir kez daha ifade ediyoruz" dedi.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bekir 21 Aralık 2022 20:15

Bu nasıl haber? Fiyatı neymiş ne olmuş? Boş boş yazılar yazıyorsunuz? Malesef içi boş bir haber olmuş...

Sonraki Haber Yükleniyor...