Tgrt Haber

Numan Kurtulmuş'tan asgari ücret açıklaması! "Kimse bol keseden rakam telaffuz etmesin"

09 Kasım 2022 08:52 - Güncelleme : 09 Kasım 2022 09:39
Numan Kurtulmuş'tan asgari ücret açıklaması! "Kimse bol keseden rakam telaffuz etmesin"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcı Numan Kurutuluş milyonların sonucunu merakla beklediği asgari ücretle alakalı açıklama yaptı. Katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli ifadeler kullanan Kurtulmuş, “Asgari ücret ne kadar olacak?” sorusuna "Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz" diyerek "Bütçe disiplini içerisinde vatandaşlarımızın alım gücünü yukarı çekecek bir çalışma olacak." ifadelerini kullandı.

Vatandaşın en önemli gündemlerinden ve tüm maaşlı çalışanları yakından ilgilendiren asgari ücret hakkında çalışmalar devam ediliyor. Enflasyon​ rakamlarının açıklanması ile yeniden hesaplanan asgari ücretle alakalı farklı rakamlar telaffuz ediliyor. Siyasiler sık sık konuya ilişkin açıklamalar yaparken bir açıklama da Numan Kurtulmuş’tan geldi. 

ASGARİ ÜCRET​ NE KADAR OLACAK?

Habertürk canlı yayına katılan Kurtulmuş, "Asgari ücret ne kadar olacak?" sorusuna rakam telaffuz etmenin doğru olmadığını ifade ederek “Fiyat söylemem ama kural söylüyorum. Bir kere vatandaşımızı enflasyonu ezdirmeyeceğiz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık'ta toplanacak. Bu tür rakamların telaffuz edilmesi aslında vatandaşımıza haksızlık” açıklamasını yaptı. 

“KİMSE BOL KESEDEN RAKAM TELAFFUZ ERMESİN”

Kurtulmuş sözlerine şöyle devam etti: “Bu zor süreçte vatandaşlarımızın beklentilerinin altında adım atılmadı. Kimse de bol keseden rakamları telaffuz etmesin. Bütçe disiplini içerisinde vatandaşlarımızın alım gücünü yukarı çekecek bir çalışma olacak."

“EMEKLİ VE MEMURA AYNI DÜZENLEME YAPILACAK”

Emekli​ ve memur zamları hakkında da konuşan Kurtulmuş, “"Geçtiğimiz yıl iki sefer asgari ücret düzenlemesi yapıldı. Bu yıl sonunda asgari ücret, emekli ve memurda aynı şekilde düzenlemeler yapılacak” dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Muhammet 12 Kasım 2022 07:26

Bugünki şartlara göre en az onbin olması gerekiyor

Sonraki Haber Yükleniyor...