Tgrt Haber

Numan Kurtulmuş'tan dolarla ilgili kritik açıklama

14 Kasım 2016 15:25 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:26
Numan Kurtulmuş'tan dolarla ilgili kritik açıklama

Numan Kurtulmuş açıkladı: Dolar Trump'ın seçilmesinden sonra yükselmeye başladı. Bu kadar değerlenmesi ABD için de pozitif değildir. Endişe edecek bir durum yok. Geçicidir, dönemseldir, telaşlanacak bir durum yok.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı

İŞTE AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

Derik Kaymakamına saldıranlar yakalanmıştır. 62 kişi gözaltına alınmıştır. Hiçbir terör örgütü eylem yapamaz hale getirilinceye kadar bu mücadele sürecek. 
(AB ile gerilim) Türkiye için hiçbir zaman kabul edilemeyecek ifadelerle dolu bir ilerleme raporudur. Bu raporun içeriğini kabul etmediğimizi ifade etmek isteriz. Sayın Schulz'un açıkça tehditkar sözlerine de anlam vermek mümkün değil. Yüzlerce insanımızı bombalı saldırılarla kaybettik herhangi bir Avrupa ülkesinden Türkiye'nin yanındayız mesajı gördünüz mü? AB, öncelikle Türkiye'yi yanlız bırakmamalı. Şunu da çok net söyliyeyim Türkiye egemen bir ülkedir. 
(Sermaye yatırımı) Türkiye'de herhangi  bir miktarda, bu miktar belirlenecek, sabit sermaye yatırımı yapan yabancı  yatırımcılar, belli bir seviyenin üstünde gayrimenkul alarak bu gayrimenkulleri 3  yıllığına satılmama şerhiyle tapuya kaydedenler, kurdukları iş yerlerinde belli  sayıda kişiye istihdam imkanı sağlayan yabancılar, ayrıca bankaya yatırdığı belli  bir miktarın üstünde parayı üç yıl çekmeyen yabancı yatırımcılar ve devlet  yatırım araçlarına belli bir süre içerisinde bunları çekmemek koşuluyla para  yatıran yabancıların istisnai vatandaşlık kapsamına alınacakları yönünde bir  çalışma, bir ana çalışma tamamlanmıştır
(Fırat Kalkanı) Harekat planlandığı şekilde devam ediyor. Hedef 5 bin KM'lik alanın terörden temizlenmesi.
(Anayasa değişikliği) Kapsamlı bir anayasa değişikliği başka bir zamana bırakılacak. 330'u bulduğumuz an Meclis'e getirilecektir. CHP süreçte yer almak isterse görüş getirebilir. Bizim CHP'ye de kapımız açıktır. Başkanlık sistemi önerisi en kısa sürede Meclis'e getirilecektir. Daha fazla denetlenebilen bir sistem öngörüyoruz.
Muhalefetle planlanan yeni bir görüşme yok. 
(Yurtdışına kaçan FETÖ'cüler) Netleşmiş değil ama vatandaşlıktan çıkarmalar olabilir.
 (Boğaziçi Üniversitesi rektör seçimi) Rektör seçimleri konusunda malesef üniversitelerde kamplaşmalar olur, rekötürlük seçimi bittikten sonra bile bu tartışmalar bütün o dönem boyunca devam ederdi. Az oy alanın seçildiği dönemler önceden de oldu. Bu kapsamda KHK çerçevesinde Cumhurbaşkanımız önüne koyulan isimlerden birini seçmiş oldu. Umarım Boğaziçi Üniversitesi için hayırlı olur.

DOLARDAKİ YÜKSELİŞ 

Dolar Trump'ın seçilmesinden sonra yükselmeye başladı. Bu kadar değerlenmesi ABD için de pozitif değildir. Endişe edecek bir durum yok. Geçicidir, dönemseldir, telaşlanacak bir durum yok. Belli bir seviyenin  altına doların ineceğini ifade etmek isterim.  Evet, birden bu kadar  doların pahalanması yeni bir tablo karşımıza çıkarıyor. Ama bu tablo ümit  ediyorum ki kalıcı değil. Yakında uluslararası piyasalardaki durum ve Türkiye'nin  içinde bulunduğu bu şartlardaki gelişmeler daha olumlu noktaya gittikçe dolar  belli bir noktaya oturacak. Yapısal zorluklarımızdan ya da sorunlarımızdan  kaynaklanan bir durum değildir."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...