Tgrt Haber

NVIDIA ve Microsoft arasında dengeler değişti! Dünyanın en değerli şirketi yeniden Microsoft oldu

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
21 Haziran 2024 10:52 - Güncelleme : 21 Haziran 2024 11:24
NVIDIA ve Microsoft arasında dengeler değişti! Dünyanın en değerli şirketi yeniden Microsoft oldu

sıkı bir rakip olan NVIDIA ve Microsoft arasındaki yarış yeniden değişti. NVIDIA değer kaybederken Microsoft en değerli şirket konumuna yükseldi.

Bayram nedeniyle kapalı olan Borsa​ Perşembe günü yeniden açıldı. Bu kez dengeler Microsoft​ için değişti. Dünyanın en değerli şirketi listesinde yeniden Microsoft yer aldı. NVIDIA​ büyük değer kaybetti. Son bir kaç zamandır değerli olan şirket kaybettiği değeri duyurdu. 

NVIDIA VE MİCROSOFT ARASINDA DENGELER DEĞİŞTİ! 

Borsa listesinde Microsoft 3.34 trilyon dolar piyasa değeriyle yükselişe geçti. Aksi halde Microsoft lider olurkenNVIDIA 130.78 dolar değer kaybetti. 

NVİDİA ve Microsoft arasında dengeler değişti! Dünyanın en değerli şirketi yeniden Microsoft oldu - 1. Resim

Yapay Zeka bakımından ciddi yükselişe geçen NVIDIA'nın bu kaybı kullanıcılarını da etkiledi. Çipler sonrası sektörde adından söz ettiren NVİDİA petrol ve altın gibi değerli şirket olarak görülüyordu. 

Dünyanın en değerli üç şirketi olan APPLE​, NVIDIA ve Microsoft arasındaki bu yarış halen değişiklik gösterebilir. Şirketlerin ürettikleri çipleri yapay zekalar ve ürünlerin yanı sıra ziyaretçileri de bir o kadar önemlidir. 

NVİDİA ve Microsoft arasında dengeler değişti! Dünyanın en değerli şirketi yeniden Microsoft oldu - 2. Resim

Borsa yatırımında en çok kazandıran 3 şirketin toplam değerleri 3'er trilyon dolar üzerinde seyrediyor. Geçtiğimiz ay Forbes açıklamasında NVIDIA kurucusu Jensen Huang'ın en zenginler listesine girdiğini duyurdu. 

Kaynak: tgrthaber.com.tr

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...