Tgrt Haber

NVIDIA'nın değeri 3 trilyon doları aştı! Jensen Huang'ın serveti de 102 milyar dolara dayandı

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr
06 Haziran 2024 12:26 - Güncelleme : 06 Haziran 2024 12:38
NVIDIA'nın değeri 3 trilyon doları aştı! Jensen Huang'ın serveti de 102 milyar dolara dayandı

Dünyanın en iyi çip üreticisi olan NVIDIA şirketinin piyasa değeri 3 trilyon doları aştı. Bununla beraber NVIDIA şirketinin Ceo'su olan Jensen Huang'ın serveti de arttı.

Geçtiğimiz gün piyasalarda en değerli şirket olarak NVIDIA​ geçti. Bununla beraber şirketlerin Ceo'larının da servetlerinde sıçrama yaşandı. NVIDIA​ şirketinin piyasa değeri 3 trilyonu aşarken şirketin Ceo'su olan Jensen Huang ise milyarderler listesini değiştirdi. En zenginler listesinde ise dikkat çeken detay teknoloji şirketleri​ oldu.

NVIDIA​'NIN DEĞERİ 3 TRİLYON DOLARI AŞTI!

Raporlamada yer alan rakamlara göre; NVIDIA​ şirketinin hisseleri yüzde 5,2'lik artış görüldü. Bu artışla beraber 3 trilyon dolara yaklaşan şirket rekor kırdı. Dünyanın en zengin insanları listesinde 13. sıraya giren Jensen Huang'ın geliri 100 milyar doları aştı. 2024 yılının enlerine yerleşen Huang, yılın ikinci yarısında büyük artış yaşadı. 

NVIDIA'nın değeri 3 trilyon doları aştı! Jensen Huang'ın serveti de 102 milyar dolara dayandı - 1. Resim

Kaliforniya merkezli teknoloji şirketi 5 Nisan 1993 yılında kuruldu. Çalışan sayısı 26,196 kişiden oluşan şirket, mobil cihazlara işletmecilere ve grafik işletmecilerine ÇİP üretiliyor.

NVIDIA'nın değeri 3 trilyon doları aştı! Jensen Huang'ın serveti de 102 milyar dolara dayandı - 2. Resim

Öte yandan dijital oyunculara özel çipler üreterek piyasada söz sahibi olan şirket, pandemi döneminde de değerini artırdı.

NVIDIA'nın değeri 3 trilyon doları aştı! Jensen Huang'ın serveti de 102 milyar dolara dayandı - 2. Resim

JENSEN HUANG'IN SERVETİ DE 100 MİLYAR DOLARA DAYANDI

Teknoloji şirketi kurucusu olan Jensen, 30 yaşında dünya teknoloji firmaları arasında yer aldı. Şirket piyasada 2. şirketken 1. şirket konumuna yükseldi. Forbes raporlamasında Jensen'in serveti 102 milyar dolara yükseldi. 

Kaynak: tgrthaber.com.tr
Sonraki Haber Yükleniyor...