Tgrt Haber

Öğrencinin masrafı katlandı! İkinci el eşya bile cep yakıyor 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Eylül 2023 22:05 - Güncelleme : 19 Eylül 2023 22:16

Ev ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalan üniversite öğrencileri yüksek fiyatlar sebebiyle ikinci el eşyalarına yönelmiş durumda. Öğrencilerin konakladıkları evin eşyalarını spotculardan da alsa yüksek bir meblağı gözden çıkarması gerekiyor. İşte cep yakan ikinci el eşyaların fiyatları...  

Kütahya​'da, 50 binden fazla üniversite öğrencisinin kente dönmesiyle yaklaşan üniversite açılışları öncesi, ikinci el ve spot eşya satan esnaflar hazırlıklarını tamamladı. 

Balıklı Mahallesi'nde ikinci el eşya satan esnaflar, işlerini canlandırmak için üniversitelerin açılmasını ve öğrencilerin şehre gelmesini bekliyor. Kiralık ev arayan öğrencilerin ilk tercihi, spot eşya satıcıları ve ikinci el eşya satıcılar oldu. 

20 BİN TL GÖZDEN ÇIKARILMALI 

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, ikinci el eşya satan esnaf Reyhan Sarı, ikinci el satışlarının öğrencilere bağlı olduğunu belirterek, “Aileler sıfır ürünleri taksitle alıyor, bu nedenle işimiz daha çok öğrencilere dayanıyor. Şu anda öğrenciler şehirde değil. Onların gelmesine yaklaşık bir iki hafta var. Geçen yıl bir öğrenci, evini 7-8 bin liraya döşeyebiliyordu, ancak şu anda ekonomik koşullar nedeniyle bir öğrencinin en az 20 bin lira ayırması gerekiyor. Şu an en uygun fiyatlı beyaz eşya​ olan çamaşır makinesi 1.500 TL'den başlıyor, buzdolabı ise 2.000 TL'den başlıyor. Baza ve yatakların fiyatı ise 1.300 ile 1.500 TL arasında değişiyor" dedi. 

sporcu gezen öğrenci

ESNAF DA ÖĞRENCİ DE ZOR DURUMDA!

Sarı, esnafın ekonomik gerekçelerle fiyatları gereğinden fazla artırmasının herkesi olumsuz etkilediğini vurgulayarak, hem ikinci el esnafının hem de öğrencilerin zor durumda olduğunu belirtti.  

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...