Tgrt Haber

Olimpiyat dolandırıcıları iş başında: Seyirci yok bilet satan çok

30 Temmuz 2021 12:28
Olimpiyat dolandırıcıları iş başında: Seyirci yok bilet satan çok

Pandemi nedeniyle seyircisiz gerçekleştirilen 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları’na siber dolandırıcılık olayları damga vurdu. Dolandırıcıların internet üzerinden bilet sattığı hatta tüm bunların yanında önceden satın alınmış biletler için para iadesi sunan sayfaların da olduğu belirlendi.

Geçen hafta başlayan 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları pandemi sebebiyle seyircisiz gerçekleştiriliyor. Ancak olimpiyatlara dolandırıcılık vakaları damgasını vurdu. Dolandırıcılar çeşitli olimpiyat etkinliklerini yayınlamayı, seyircisi olmayan müsabakalar için bilet satmayı, çeşitli hediyeleri ve hatta sahte Olimpiyat Oyunları sanal para birimini vadeden çeşitli kimlik avı sayfaları oluşturdu.

KİMLİK BİLGİLERİNİ İSTİYORLAR

Bazıları izlemeden önce ziyaretçilerden kayıt olmalarını istiyor. Genellikle bu tür kimlik avı sayfalarında kullanıcı kimlik bilgilerini girdiğinde, farklı kötü amaçlı dosyalar dağıtan bir sayfaya yönlendiriliyorlar. Bu tür dosyalar aracılığıyla cihazlarına kötü amaçlı yazılım yüklenmesinin yanı sıra, kullanıcılar kimlik bilgilerini güvenilmez kişilere göndermiş oluyor. Bundan sonra dolandırıcılar bu tür verileri kötü amaçlarla kullanmaya başlayabiliyor veya Dark Web'de satabiliyor.

SEYİRCİ YOK BİLET SATAN ÇOK

Bu yıl hiçbir seyircili etkinlik olmamasına rağmen, dolandırıcılar çevrim dışı etkinlik biletleri satmak gibi bir şekilde hala etkili dolandırıcılık girişimlerini denemekten çekinmiyorlar. Tüm bunların yanında önceden satın alınmış biletler için para iadesi sunan sayfaların da olduğu belirlendi.

Siber güvenlik uzmanları 2020 Tokyo Olimpiyatları için resmi web sitesini ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ni taklit eden sayfalar gibi resmi sayfaların kılığında gizlenmiş kimlik avı sayfalarına dair örnekler buldu. Bunların bazıları kullanıcıların MS Hizmet kimlik bilgilerini topluyor. Ayrıca olimpiyat oyunlarını izlemek için ideal büyük ekran TV'ler kazanmayı teklif eden kimlik avı sayfaları da keşfedildi.

Dolandırıcıların bir diğer yöntemi ise destek fonu adı altında sahte sanal para birimleri oldu. Bu yöntemle kullanıcıdan satın alınan para ile dünya çapında finansal açıdan yardıma ihtiyacı olan yetenekli sporcuların desteklendiği vaat ediliyor.

KİMLİK AVINDAN KORUNMAK İÇİN UZMANLARIN TAVSİYELERİ

Siber Güvenlik Uzmanları olimpiyatlarla ilgili kimlik avından korunmak için, “Tıklamadan önce bağlantıyı kontrol edin. Adresi ön izlemek için üzerine gelin ve yazım hatası veya diğer düzensizlikleri arayın. Kişisel verileri girmeden önce web sitelerinin gerçekliğini kontrol edin. Olimpiyat Oyunları’nı izlemek için yalnızca resmi web sayfalarını kullanın. URL biçimlerini ve şirket adı yazımlarını iki kez kontrol edin. Kötü amaçlı ekleri tanımlayan ve kimlik avı sitelerini engelleyen Kaspersky Security Cloud gibi güvenilir bir güvenlik çözümü kullanın” şeklinde önerilerde bulundu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...