Tgrt Haber

OPEC kararları altını düşürdü, uzman isimden şaşırtan yorum geldi: Nisan ayında gerileyecek

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
03 Nisan 2023 12:33 - Güncelleme : 03 Nisan 2023 12:50

Altın fiyatları OPEC ülkelerinin aldıkları kararla haftaya düşüşle başladı. Petrol fiyatları üretim kesintilerinin artacağı haberlerinin ardından bir anda 5 dolar arttı. Küresel piyasalarda ise yatırımcılar güvenli liman alımlarında altını geride bırakan dolara yöneldi. Piyasa analistleri mart ayında toplam 150 dolar artan altın için yeni tahminlerini bir bir sıraladı.

Suudi Arabistan​'ın, OPEC+​ ülkeleriyle koordinasyon halinde günlük  petrol üretimini mayıs ayından yıl sonuna kadar 500 bin varil azaltma kararını açıkladı. Petrolde yaşanacak üretim kısıtlaması altın, dolar​ ve petrol fiyatlarını etkiledi. Brent petrol sert yükselirken dolar küresel piyasalarda talebe bağlı olarak değer kazandı. Altın ise haftaya değer kaybederek başladı.

FED’İN AŞIRI ŞAHİN OLMA OLASILIĞI DÜŞÜK

Bankacılık krizlerinden aldığı destekle mart ayından 150 dolar değer kazanan altın OPEC ülkelerinin petrol kararı ile gerilemeye devam ediyor. Temmuz 2020’den bu yana en iyi performansını gösteren altında düşüşler gözlenirken uzmanlar iyimser tahminlerini sürdürüyor. TD Securities analistleri altının 2 bin 100 dolara kadar çıkabileceğini ifade ederken Finans Analisti İslam Memiş nisan ayında altında düşüş beklediğini ifade ediyor. Fed politikalarında belirsizlik devam ederken TD Securities’in küresel emtia stratejisi başkanı Bart Melek bankalardan çıkan büyük orandaki mevduatlara bağlı olarak 2023’de Fed’in aşırı şahin olma olasılığının düşük olduğunu ifade ediyor.

KANADALI BANKADAN ALTIN TAHMİNİ

ING baş uluslararası ekonomisti James Knightley, ABD faizlerine yönelik olarak yaptığı açıklamada “Ekonomi için sert iniş riski artıyor. Bu, enflasyonun daha hızlı düşme şansını artırıyor ve Fed’in bu yıl sona ermeden önce faiz indirimleriyle yanıt vermesine izin veriyor,” ifadelerini kullandı. TD Securities altının ortalama olarak ikinci çeyrekte 1.975 dolara, üçüncü çeyrekte 2.050 dolara ve dördüncü çeyrekte 2.100 dolara çıkacağını tahmin ediyor.

NİSAN AYINDA GERİLEME BEKLİYORUM

Finans Analisti İslam Memiş TV100’deki köşe yazısında nisan ayına yönelik beklentilerini paylaştı. Memiş yazışında şu ifadeleri kaydetti: Altın ve gümüşün ons tarafında son düşüşleri bekliyorum. Altının ons fiyatında bin 930 dolar destek seviyesi kritik. Nisan’da aşağı yönlü kırılmasını, düşüşlerini bin 870 dolar seviyesine kadar devam ettirmesini takip edeceğim. Haliyle gram altın için de düşüş anlamına geliyor. Gümüşün ons fiyatında 22,80 dolar destek seviyesini takip edeceğim. Memiş, "Nisan’da dolar karşısında her şeyin son alım fırsatı sunacaklarını öngörüyorum” dedi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...