Tgrt Haber

Ordu'da palamut fiyatı 2 liraya düştü

19 Eylül 2016 14:38
Ordu'da palamut fiyatı 2 liraya düştü

Ordu Kumbaşı Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Şahin Aydemir, bugün Ordu'da balıkçı tezgah ve manavlarında palamudun tanesinin 2 liradan satıldığını söyledi.

Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde Karadeniz'de  bol miktarda palamut avlandığını belirtti.
 
Özellikle Samsun ve Sinop açıklarında avlanan palamudun balıkçıların  yüzünü güldürdüğünü dile getiren Aydemir, Karadeniz'e açılan balıkçıların çoğunun  palamut avından memnun olduğunu ifade etti.
 
Aydemir, çok miktarda avlanan palamudun fiyatının düşmeye devam  ettiğini kaydederek, "Bugün Ordu'da balıkçı tezgah ve manavlarında palamudun  tanesi 2 liradan satılıyor. Bazı balıkçılarımız tane işi satıyor, bazı  balıkçılarımız ise 5 palamudu 10 liradan satıyor. Biz palamut avının  bollaşmasıyla fiyatların daha da düşeceğini tahmin ediyoruz." diye konuştu.
 
Palamudun tanesinin 2 liraya düşmesinden dolayı vatandaşların da  memnun olduğuna dikkati çeken Aydemir, "Vatandaşlar fiyat uygun olunca çok sayıda  palamut alıyor. Bazı vatandaşlarımız palamudu kızartarak tüketirken bazıları  sebzeli şekilde yemeğini yapıyor." ifadesini kullandı.
 
Aydemir, bölgede hava şartlarının balıkçılar için olumlu gittiğini,  hava şartlarına bağlı olarak palamut avının daha da artmasını beklediklerini  söyledi.
 
Denize açılan her gırgır teknesinin binlerce kasa palamutla limanlara  döndüğünü belirten Aydemir, bunun da bu sezon palamudun ne kadar bol olduğunu  gösterdiğini kaydetti.
 
Aydemir, avlanan palamudun oldukça büyük olduğuna da işaret ederek,  tüketicilerin bundan dolayı memnun olduğunu sözlerine ekledi.
Kentte 10 yıldır balıkçılık yapan İsmail Yağız ise geçen hafta  palamudun tanesini 3 ile 5 lira arasında satışa sunduklarını belirterek, "Bugün  palamudun tanesi 2 liraya kadar düştü. Fiyat düşük olunca vatandaşlarımız da bol  miktarda palamut alıyor. Daha önce 2-3 palamut alan şimdi 5-6 tane birden  alıyor." dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...