Tgrt Haber

Otomobil devi Toyota’ya siber saldırı: Üretim durdu

01 Mart 2022 16:02 - Güncelleme : 01 Mart 2022 16:16
Otomobil devi Toyota’ya siber saldırı: Üretim durdu

Otomobil sektörünün lider markalarından Toyota, üretimi durdurmaya neden olan bir siber saldırıya uğradı. Yetkililer konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Son zamanlarda dünya genelinde siber saldırılar artmış durumda. Özellikle Ukrayna’ya yapılan işgal sonrasında pek çok devlet kurumuna saldırılar yapılırken, şaşırtıcı şekilde bir siber şok da Japon otomobil 
devine sıçradı.

Kısa süre önce Kojima Industries şirketinde yaşanan sistem arızası sonucu Toyota, üretimi aniden askıya alma kararına başvurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamada ise Daihatsu ve Hino Motor başta olmak üzere 14 fabrikadaki 28 üretim bandı durduruldu.

TOYOYA’YA SİBER SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Japonya Kabine Genel Sekreteri, yaşanan sorunun ‘siber saldırıdan’ kaynaklandığını duyurdu.  Siber saldırının akabinde hükümet yetkililerine bilgi verilirken, aynı zamanda saldırının da bilgisayar sunucularının virüs saldırısına maruz kalarak düzenlendiği tespit edildi. 

 

Olay üzerine araştırmaların sürdüğünü belirten yetkililer, saldırının ‘Rusya’dan düzenlendiği’ iddialarına karşı, ‘teyit etmeden cevap vermek çok zor’ ifadelerini kullandı.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...