Otomobiller otoyolda otomatik pilota geçecek
Bosch, otobanlarda otonom sürüş için otoyol pilotu üretmeye hazırlanıyor.
Otobanlarda otonom sürüş için 'otoban pilotu' çalışmalarını hızlandıran Bosch sürücüleri yolcu haline getirecek. Bosch, sistemle sadece Almanya'da kazaları üçte bire düşürmeyi hedefliyor. Elektrikli, otonom ve ağa bağlı olmak üzere sürüşle ilgili üç geliştirme alanında çalışmalar yürüten Bocsh, Boxberg'de gerçekleştirilen 62. Uluslararası Otomotiv Basın Toplantısında gelinen noktayı açıkladı. Sürücü destek sistemleri pazarında geçen yıl 50 milyondan fazla çevresel sensör sattıklarını belirten Bosch Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Dirk Hoheisel yakın zamanda bir dizi yeni sistemin üretimine başlayacaklarını söyledi. Hoheisel, “Bu sistemler trafik sıkışıklıkları, kaçış manevrası ve uzaktan kontrollü park etme konularında sürücüye yardımcı olacak. Hedefimiz 2020 yılı itibarıyla otobanlarda otonom sürüş için bir otoyol pilotu üretmek. Otoban Pilotu ile sürücüler yolcular haline gelecek. Bosch olarak otonom sürüş için ihtiyaç duyulan tüm teknolojilere sahibiz. Otonomun artmasıyla sadece Almanya'da kaza rakamları üçte bir azalacak” dedi. Bu iş içinse Bosch'ta, yaklaşık 2.000 mühendis çalışıyor. Bunun 700'ü geçen yıl ekibe katıldı.
Bosch, otomobillerin ve diğer ulaşım araçlarının birbirleriyle iletişime geçme şeklini yöneten çözümleri gelecekte daha fazla sunacak. Bu yeni hedefi açıklayan Mobilite Çözümlerinden Sorumlu Başkan Rolf Bulander, “Motosikletleri, trenleri ve otobüsleri kapsayan bir multimodel konsepte doğru ilerliyoruz” dedi. Bosch ayrıca otomobilleri ve evleri birbirine bağlayan prototip geliştirmelere sahip. Bu sistem araç eve varmadan merkezi ısıtma sistemine talimat veriyor.
Tabletle otomobilin röntgenini çekecek
Bosch, kaput altına bir nevi “röntgen görüntüsü” sağlamak üzere atölyelerde arttırılmış gerçekliği ileride kullanıma sokacak. Bir çalışan tablet bilgisayarı alıp kaputun üzerinde tuttuğunda tabletin kamera görüntüsü, tam olarak görüntülenen alanla ilgili kapsamlı ek bilgilerle ve tamir talimatlarıyla kaplanacak. Mekatronik teknisyeni, dokunmatik ekran aracılığıyla ekranda gösterilen bilgileri yönetebilecek ve ek bilgilere ulaşabilecek. Bu, servis kılavuzları aracılığıyla yapılan incelemelerin tarihe karışmasını da sağlıyor. Tüm ayrıntılı verileri online olarak bir Bosch sunucusu sağlıyor.