Tgrt Haber

Otomotiv devi Mercedes Rusya pazarından tamamen çıkıyor

26 Ekim 2022 15:06 - Güncelleme : 26 Ekim 2022 15:47
Otomotiv devi Mercedes Rusya pazarından tamamen çıkıyor

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasının ardından Avrupa merkezli pek çok marka Rusya pazarından ayrıldı. Alman otomotiv devi Mercedes ise Mart ayından ülkedeki tüm faaliyetlerine son verdi. Rusya pazarından bütünüyle çıkan otomobil markası tüm varlıklarını Avtodom isimli Rus bir şirkete devretti.

Mart ayında Rusya​'daki çalışmalarına son veren ünlü araç markası Mercedes​, Rusya'dan tamamen kopma kararı aldı. Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Alman şirketi Mercedes-Benz​'in Rusya'daki tüm varlıklarını Avtodom adlı Rus şirketine devrettiğini duyurdu.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Mercedes-Benz ile şirketin Rusya'daki tüm varlıklarının Avtodom'a devredilmesi konusunda anlaşma imzalandığı belirtildi.

DAHA ÖNCE 2 BÜYÜK OTOMOBİL MARKASI DA ÜLKEDE FAALİYETLERİNE SON VERDİ

Merkezi Rusya'da bulunan Avrupalı İşletmeler Birliği (AEB) verilerine göre, ülkede Mercedes marka otomobil satışları eylülde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 72,8 azaldı. Rusya'da, daha önce de Renault​ ve Nissan şirketlerinin varlıkları Rus hükümetine devredilmişti.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...