Tgrt Haber

Özel okul ücretlerine ne kadar zam gelecek? Bakan Özer açıkladı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Habe
02 Ocak 2023 14:45 - Güncelleme : 02 Ocak 2023 15:27
Özel okul ücretlerine ne kadar zam gelecek? Bakan Özer açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023 yılında özel okulların ücretlerine yapılacak zam oranlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bir hafta içerisinde tüm TEFE/TÜFE oranları belirlendikten sonra açıklama yapılacağını belirten Özer, şu anlık zammın ne olacağıyla ilgili bilgi paylaşımının söz konusu olmadığını söyledi.

Özel okullara 2023 itibariyle yapılacak zam oranı​ birçok veli tarafından merak ediliyordu... Milli Eğitim Bakanı​ Mahmut Özer'den özel okul ücretlerine yapılacak zamla ilgili açıklamayı sonunda yaptı. Özer, gazetecilerin özel eğitim kurumlarına yeni dönemde yapılacak zam oranına ilişkin sorularını tek tek cevapladı.

Bu hafta içerisinde tüm TEFE/TÜFE oranları belirlendikten sonra açıklama yapılacağını belirten Özer, şu anlık zammın ne olacağıyla ilgili bilgi paylaşımının söz konusu olmadığını söyledi. 

"PROBLEMLERİNİ BİZE AKTARDILAR"

Geçen hafta özel eğitim kurumlarının temsilcileriyle bir araya geldiklerini hatırlatan Bakan Özer, "Buradaki amacımız, sadece özel eğitim kurumlarının ücretinin ne olacağı değildi. Yaşamış oldukları sorunları, daha iyi ve kaliteli bir şekilde hizmet verebilmek için çözülmesi gereken problemleri bizlere aktardılar" dedi.

"BAŞÖRTÜLÜ GENÇLERİMİZ İKNA ODALARINDA EZİYET ÇEKİYORLARDI"

Ayrıca geçmiş yıllarda uygulanan başörtüsü yasağına da ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Özer, son 20 yılda eğitimde hiçbir ayrım yapılmadan, önündeki antidemokratik uygulamaların ortadan kaldırıldığını kaydetti. Özer, "Düşünün bu ülkede başörtüsü yasağı vardı, buradaki öğrencilerimizin çoğu başörtülü. Başörtülü gençlerimiz, kadınlarımız yükseköğretime erişemiyor, üniversite kapılarının önünde, ikna odalarında eziyet çekiyorlardı. Bugün kadına şiddetle ilgili konuşanlar, o gün kadının başörtüsü yüzünden en temel hakkı olan eğitim hakkı elinden alındığında konuşmadılar. Bugün beyin göçünden bahsediliyor. 1999'da katsayı uygulamasından dolayı imam hatipli gençler ülkeyi terk ettiler, üniversite okuyabilmek için. Kadınlarımız başörtüsünden dolayı ülkelerini terk ettiler yükseköğretime erişilebilmek için. Neden konuşmadılar? Onların tek derdi vardı, vesayet odaklarını kültürel iktidarlarına muhkem kılacak şekilde sadece kendilerinin var olabildiği bir ülke inşa edebilmek" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: TGRT Habe

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...