Tgrt Haber

Özel yurt ücretleri cep yakıyor! En yüksek ücret 320 bin liraya dayandı! Öğrenci ve veliler kara kara düşünüyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
21 Ağustos 2023 13:56 - Güncelleme : 21 Ağustos 2023 14:04
Özel yurt ücretleri cep yakıyor! En yüksek ücret 320 bin liraya dayandı! Öğrenci ve veliler kara kara düşünüyor

Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kaldı. Gözler açılış tarihlerine çevrilirken öğrencileri de barınma telaşı sardı. Geçen seneden bu yanan yüzde 100’ü bulan zamlar sonrası yurt ücretleri de cep yakıyor. Zamlı yurt fiyatlarını duyan veliler kara kara düşünürken, kalacak yer sorunu da öğrenciyi zora sokuyor. Devlette yer bulamayanlar artan kiralardan dolayı ne ev kiralayabiliyor ne de özel yurtlara gidebiliyor.

Üniversite tercih sonuçları açıklandı. Seçtikleri okula yerleşen öğrenciler şimdi barınmak için yer aramaya başladı. Ev kiraları cep yakınca öğrenciler de özel yurtlara yöneldi. Ancak orada da fiyatlar uçuşa geçti.

Türkiye genelinde yurt fiyatlarındaki artış yüzde 100'e yaklaştı. Bazı illerdeyse bu oran yüzde 100'ü de aştı.

FİYATLAR 320 BİN LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

2023 yılı Temmuz ayı itibarıyla özel yurtların ücreti bir önceki yıla kıyasla yüzde 85 ila yüzde 105 arasında arttı. Bir yıllık eğitim dönemi için en düşük yurt fiyat 20 bin lira oldu. Ama 320 bin liraya da özel yurt var.

TEK KİŞİLİK ODA 32 BİN LİRAYI BULDU

Yaklaşık 2 milyon üniversite öğrencisi bulunan İstanbul​'da özel yurt fiyatları yıllık 40 bin lirayla 320 bin lira arasında değişiyor. Tek kişilik yurt odası aylık 14 bin liradan başlayıp 32 bin liraya kadar çıkıyor.

FİYATLAR SEMTLERE GÖRE DEĞİŞİYOR

İstanbul’da en çok öğrenci bulunan ilçeler Beşiktaş, Kadıköy ve Fatih. Fiyatlar bu semtlere göre değişiyor. Beşiktaş’ta 95 bin liradan başlayan fiyat 320 bin liraya çıkıyor. Kadıköy’de 60 bin lirayla 250 bin lira arasında değişiyor. Fatih’teyse yıllık yurt ücretleri 40 bin lirayla 200 bin lira arasında.

EN YÜKSEK FİYAT İSTANBUL'DA

21 üniversitenin bulunduğu Ankara’da da özel yurt ücretleri cep yakıyor. Temmuz ayı itibariyle yurt fiyatları yıllık en düşük 45 bin lira. Bu fiyat da 260 bin liraya kadar çıkıyor.

ANKARA​'DA YILLIK YURT ÜCRETİ 260 BİN TL’Yİ VURDU

İzmir’de de durum çok farklı değil. Yurt fiyatları yıllık en düşük 55 bin lira. Bu fiyat konuma, imkanlara göre 220 bin liraya kadar çıkıyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...