Tgrt Haber

Patateste fiyatlar belli oldu! Üretici memnun: Dönüm başı 4-5 ton verim aldık...

Editör: İmran Baran / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Ekim 2023 17:06 - Güncelleme : 15 Ekim 2023 17:24
Patateste fiyatlar belli oldu! Üretici memnun: Dönüm başı 4-5 ton verim aldık...

Sulu yemekten salatasına kadar birçok lezzet noktasında vazgeçilmezliğini koruyan patateste hasat mevsimi devam ediyor. Antalya’da hasadı sona eren sebzenin fiyat tablosu belli oldu. Bu sezon verimin yüksek olduğunu belirten üretici açıklanan fiyatlardan memnun kaldı.

Şeker hastalığından mide rahatsızlıklarına kadar birçok noktada sağlığa fayda sağlayan sebze dünyanın her yerinde kabul görmüş bir öneme sahip. Patates​ cipste, salatada, sulu ve fırın yemeklerinde, hamur işlerinde derken sofraların da vazgeçilmezi aynı zamanda. Türkiye’nin verimli topraklarında üreticinin emeğiyle harmanlanan sebzede bu yıl bereketli bir sezon yaşanıyor.

Antalya’nın Korkuteli​ ilçesinde ekimi yapılan sebzenin hasat mevsimi sona erdi. 6 yıl önce çiftçilerin alternatif sebze üretimine yönlendirilmesi amacıyla başlatılan çalışmaların önemi artarak devam ediyor.

Patateste fiyatlar belli oldu! Üretici memnun: Dönüm başı 4-5 ton verim aldık...

ÇİFTÇİ SEZONDAN MEMNUN

Korkuteli ilçesi Osmankalfalar Mahallesi'nde patates üretimi yapan Derya Gürler de sezondan memnun kalan üreticiler arasında yer alıyor. Tarlasında hasadı tamamlayan çiftçi Derya Gürler, yayla toprağının verimiyle istenilen kıvamda patates üretimini gerçekleştirebildiklerini İhlas Haber Ajansı’na aktardı. Gürler sezon verimliliğiyle ilgili “Şehzade Korkut diyarı Osmankalfalar Mahallesi'nde patates hasadını tamamladık. Yayla toprağının verimli olmasıyla güzel bir patates elde ettik. 1 dönüm tarlada 4-5 ton arası verim aldık. Bugün hasadını yaptığımız patateslerimiz yayla sezonun son patatesleri. Şu an tarlada 20 TL'den satılıyor" ifadelerini kullandı.

Patateste fiyatlar belli oldu! Üretici memnun: Dönüm başı 4-5 ton verim aldık...

Uzun süredir devam eden yayla patatesinde hastalık bulunduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığı aktaran Gürler, sözlerine şöyle devam etti:

“Yetiştirdiğimiz yayla patatesinde herhangi bir hastalık yoktur. Kaliteli ürün elde edebilmek için sürekli bakım yapıyorum. Gerektiğinde suyunu, gübresini vererek bakım yapıyorum. Bu yıl rekoltede biraz düşüş var. Olana bereket ediyoruz”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...