Tgrt Haber

Pazar yerlerindeki satış alanlarına düzenleme geldi! Resmi Gazete'de yayımlandı

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: tgrthaber.com
19 Temmuz 2024 15:01 - Güncelleme : 19 Temmuz 2024 15:11
Pazar yerlerindeki satış alanlarına düzenleme geldi! Resmi Gazete'de yayımlandı

Kapalı pazar yerlerindeki satış yerleri hakkında düzenleme yapıldı. Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kapalı pazar yerlerindeki satış yerleri ve diğer yerlerin sınırlı ayni hak yöntemi ile kiralama usulünün kaldırıldı. Böylece pazar yerlerindeki satış yerlerinin pazarcılara yüksek fiyatlarla kiralanmasına neden olan uygulamanın önüne geçildi.

Pazar yerlerindeki alanlarla ilgili düzenleme resmiyet kazandı. Ticaret Bakanlığı kapalı pazar yerlerinin kiralamasında yaşanan aksaklıklar için kolları sıvadı. Kapalı pazar yerlerindeki satış yerleri ve diğer yerlerin sınırlı ayni hak yöntemiyle kiralanması usulünde değişikliğe gidildi. Yeni uygulama kiralama sorunlarını sona erdirecek. 

PAZAR YERLERİ HAKKINDA DEĞİŞİKLİK

"Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak resmileşti.

Pazar yerlerindeki satış alanlarına düzenleme geldi! Resmi Gazete'de yayımlandı - 1. Resim

Ticaret Bakanlığı kapalı pazar yerlerindeki satış yerleri ve diğer yerlerin sınırlı ayni hak yöntemi ile kiralama usulünün kaldırıldı.

Bütün pazar yerlerinde bulunan satış yerleri yalnızca tahsis usulüyle kullandırılacak ve mevcuttaki sınırlı ayni haklar ve kiracılık haklarının daha önce tesis edilen sınırlı ayni hak süresinin sonuna kadar geçerli olacak.

Böylece kiralama sorunları sona erecek. Ayrıca kapalı pazar yerlerindeki satış alanları pazarcılık mesleğinden olmayan diğer kişilere verilemeyecek.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...