Tgrt Haber

‘Pes’ dedirten oyun! Satılık eve fahiş fiyat, sahte ilanlarla işte piyasayı böyle yükseltiyorlar

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber ajansı
04 Ağustos 2023 15:33 - Güncelleme : 04 Ağustos 2023 15:45
‘Pes’ dedirten oyun! Satılık eve fahiş fiyat, sahte ilanlarla işte piyasayı böyle yükseltiyorlar

Gayrimenkul sektörünün hareketlenmesi fırsatçıları harekete geçirdi. Öyle ki piyasa fiyatının çok çok üstüne fiyatlarla evlerini satılığa çıkarıyorlar. Üstelik evleri satmıyorlar, piyasayı spekülatif sahte ilanlarla yükseltiyorlar. Gayrimenkul danışmanları ev alacakları sahte ilanlar ile ilgili uyarıyor.

Fırsatçılığın böylesi görülmedi! Uzun süredir bir ev krizidir devam ediyor. Gayrimenkulde hem kiralıkta hem de satılık da ateş bir türlü dindirilemezken fırsatçılar her gün yeni bir yöntemle karşımıza çıkıyor. Emlak sektöründeki oluşan en ufak hareketlilikte yeni bir oyun devreye giriyor. Bu sefer satılık ev ilanlarında sahte fiyatlamalar ön planda. Piyasa fiyatının çok çok üstüne fiyatlarla evlerini satılığa çıkarıp spekülatif şekilde fiyat artışı yapıyorlar. Üstelik evleri de satmıyorlar.

SPEKÜLATİF PEŞİNE DÜŞENLER VAR

Gayrimenkul​ Uzmanı Şule Alp Duman, sahte ilanlarla fiyat yükseltmeye çalışanlara karşı vatandaşları uyararak, “Evfiyatlarını yüksek göstermek için sahte ilanlarla spekülatif peşine düşenler var. Mutlaka birinci elden güvenilir firmaları tercih edin” dedi.

“İLANLARA İTİBAR ETMEYİN”

Vatandaşların ev ilanlarına bakarken dikkatli olması gerektiğinin altını çizen Şule Alp Duman, “Yaz aylarında gayrimenkul sektörünün hareketlenmesini fırsat bilen bir grup, spekülatif amaçlı sahte ilanlarla ev fiyatlarının fahiş şekilde yükseldiğini göstermeye çalışıyor. Bu durumda vatandaşlarımızın gözlerini korkutuyor. Fiyatların fahiş şekilde yükselmesi kesinlikle söz konusu değildir. Hatta fiyatlarda bölge bölge düşüş olduğunu söyleyebiliriz. Ev alırken mutlaka birinci elden güvenilir firmalardan almalarını öneriyoruz” dedi.

“FİYAT POLİTİKASI DENGELENİYOR”

Gayrimenkul sektörünün fiyat konusunda dengelenmeye başladığını belirten Gayrimenkul Uzmanı Duman, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Araç sektöründe yaşanan dengesiz fiyat politikası bir süre gayrimenkul alanında yüzünü göstermişti. Ancak son aylara baktığımızda bu durum dengelenmeye başladı. Fiyatlarda ki bu dengeleme piyasanın da normalleşmeye başladığını gösteriyor. Vatandaşlarımız artık bankaların kredi olanağını açmasını bekliyor. Cazip kredilerin oluşturulmasıyla vatandaşlarımız gayrimenkule yatırım yapacaktır. Şu anda fiyatlarda bir artış yok. Bu durum aslında bir alım fırsatını da beraberinde getiriyor. Yatırım yapacaklar bu süreci kaçırmasın.”

Kaynak: İhlas Haber ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...