Tgrt Haber

Petrol fiyatları tırmandı, akaryakıta son indirimler işe yaramadı! Bu kez motorine zam geliyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
14 Ekim 2023 16:13 - Güncelleme : 14 Ekim 2023 16:20
Petrol fiyatları tırmandı, akaryakıta son indirimler işe yaramadı! Bu kez motorine zam geliyor

İsrail- Hamas çatışması petrol fiyatlarını tırmandırıyor. Orta Doğu'daki çatışmanın genişleyebileceği riski küresel petrol ve gaz arzı üzerinde etkili oluyor. Dünyanın en çok petrol üreten bölgesindeki yakın ülkelerin risk değerlendirmesi yapacağı beklentisi endişeleri arttırıyor. Petrolde risk endişesi fiyatlamaya neden olurken petrol ürünlerinde de artışa neden oluyor. Akaryakıta ilk zam haberi de geldi. Çatışmalar öncesi gelen indirimleri geri alıyor. Motorinde pazartesiyi salıya bağlayan gece zam gelecek.

Akaryakıt​ fiyatları için petroldeki dalgalanma ile geçtiğimiz haftalarda indirim haberleri üst üste gelmişti. Ancak hafta başında başlayan Otara Doğu’daki kritik süreç ile birlikte petrol​ piyasası yükselişe geçti. İsrail-Filistin çatışmasının şiddetlenmesiyle petrol fiyatları fırlarken, akaryakıtta da yeni zamlar göründü.

MOTORİNE YENİ ZAM YOLDA!

Motorin​ fiyatlarına 16 Ekim Pazartesi gecesinden itibaren zam geliyor. İsrail-Filistin çatışmasıyla birlikte fırlayan petrol fiyatları, akaryakıttaki zamda etkili oldu.

Sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre, 16 Ekim Pazartesi gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 2 lira 23 kuruş zam gelecek.

Yeni zamla birlikte motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 39,58 TL’ye, Ankara’da 40,16 TL’ye, İzmir’de 40,34 TL’ye yükselecek. Fiyatlar, iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösterirken, Benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 33,64 TL, Ankara’da 34,27 TL, İzmir’de 34,38 TL seviyesinde bulunuyor.

BENZİNE ZAM VAR MI?

Orta Doğu’daki çatışmalardan önce 2 kez indirim göre benzinde pazartesi fiyat değişimi olmayacak.

BRENT PETROL​ FİYATI KAÇ DOLAR?

Brent petrolün varil fiyatı dün yüzde 5,7’lik artışla 90 doları aşmıştı.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...