Tgrt Haber

Petrol kritik seviyenin üzerinde!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Anadolu Ajansı
29 Ocak 2024 12:47 - Güncelleme : 29 Ocak 2024 12:50
Petrol kritik seviyenin üzerinde!

Petrol fiyatları Kızıldeniz gerginliği sonrası haftaya kritik seviyelerin üzerinde başladı.

Orta Doğu’daki gelişmeler petrol fiyatları yukarı yönlü desteklemeye devam ederken gözler Fed faiz kararına çevrildi. Brent petrol yeni haftaya 82 dolardan başladı.

GERİLİM TIRMANIYOR

ABD​ Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), cumartesi günü ABD’nin Kızıldeniz'de Yemen​'deki İran​ destekli Husilere ait gemisavar füzesini vurduğunu açıkladı.  Gemisavar füzesinin Husilerin kontrolündeki bölgede tespit edildiğinin ifade edildiği açıklamada bunun bölgedeki ticari gemiler ve ABD Donanması için tehdit oluşturduğu söylendi. 

3 ABD ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Pazar günü ise bölgede farklı bir gelişme yaşandı.  Ürdün hükümeti Suriye sınırındaki Tenef Üssü'nde ABD kuvvetlerine yönelik saldırı gerçekleştiğini açıkladı. İnsansız hava aracı saldırısında 3 ABD askerinin öldürüldüğü bildirildi. ABD Başkanı Joe Biden, sorumlulardan hesap sorulacağını ve savaşta mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Petrol kritik seviyenin üzerinde!

PETROL FİYATLARINI DESTEKLEDİ

Bölgedeki saldırıların daha geniş çaplı bir çatışmaya dönüşebileceğinden korkuluyor. Orta Doğu​'da arz kesintisine yol açabileceği endişelerini artırması, petrol fiyatlarının yukarı yönlü hareketlendirdi. Öte yandan, dünyanın en çok petrol tüketen ülkesi ABD'de ekonomik aktivitenin güçlü olduğuna dair veriler de petrol fiyatlarının artmasında etkili oluyor.

Piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günü politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, politika metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarından alınacak sinyallerin varlık fiyatları üzerinde etkili olması bekleniyor. Brent petrolde teknik olarak 83,88 ile 84,72 dolar aralığının direnç, 83,09 ile 82,84 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...