Tgrt Haber

Petrol piyasası diken üstünde! Araç sahipleri merakla bekliyor, benzinin kaderi ne olacak? (Güncel akaryakıt fiyatları)

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Oil Price, TGRT Haber
17 Kasım 2022 16:58 - Güncelleme : 17 Kasım 2022 17:37
Petrol piyasası diken üstünde! Araç sahipleri merakla bekliyor, benzinin kaderi ne olacak? (Güncel akaryakıt fiyatları)

Akaryakıt fiyatlarına ardı ardına indirimler gelmesi sonrası “Akaryakıta yeni indirimler var mı?” sorusu sadece yurtiçinde değil, dünyadaki tüm araç sahipleri tarafından sorulmaya başlandı. Motorine 1,59 TL’lik indirim gelmesinin ardından benzine de perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere 77 kuruş indirim geldi. Uluslararası piyasalarda brent petrolde ciddi düşüşler var. Analistler, gelecek günlerde petrol fiyatlarında geri çekilmelerin devam edebileceğini ifade ediliyor.

Petrol fiyatları​ çarşamba günü girdiği düşüş trendine NATO​'nun Rusya​'nın Polonya​'ya füze fırlatmadığını doğrulamasıyla perşembe günü de  devam etti. Çin’de yeniden patlayan Covid vakaları ise petrol piyasasında fiyatları etkilemeye devam ediyor. Brent petrol 17 Kasım tarihi itibari ile 91 lira seviyelerinde fiyatlandı.

POLONYA SALDIRISI FİYATLANMA DA ETKİLİ OLDU

Polonya’nın bir köyüne düşen füze petrol fiyatlanmalarında geri çekilmeye neden oldu. Jeopolitik risklerin artması riskli varlıklara olan talebi düşürdü. NATO yetkililerinin füzenin Rusya’dan gelmediğini ifade etmesi brent ve Amerikan petrolünde düşüşlere yol açtı. 

CMC Markets analisti Tina Teng’in  Reuters'e verdiği demeçte "NATO'nun Rusya'nın Polonya'ya yönelik füze saldırısı açıklamasının ardından ham petrol düştü, Çin​'in devam eden Covid kısıtlamaları ve kasvetli küresel ekonomik görünümlerin ortasında talep endişeleri tüccarların odağına geri döndü" sözlerine yer verdi.

ÇİN’DEKİ VAKALAR ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Çin’deki vakalar ise her geçen gün artmaya devam ediyor. Uzman analistler, hasta sayılarının yükselmesine bağlı olarak, özellikle Çin’de yoğun nüfuslu yerlerde ekonomik aktivitenin durması ile petrol talebinin büyük bir düşüş kaydedeceğini ifade ediyorlar. 

RUS PETROLÜNE YÖNELİK AMBORGO DA FİYATLANMAYA ETKİ EDECEK

Avrupa ise deniz yolu ile gelen Rus petrolüne uygulanan ambargoda kararlı. Bu ihtimalin petrol fiyatlarını yükseltmesi beklenebilir. Ancak Çin’de yaşanan gelişmeler ve ABD ham petrol stoklarındaki azalma ambargonun önüne geçti. ABD'nin ticari ham petrol stokları, geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık 5,4 milyon varil azaldı.

ABD’nin önemli yatırım danışmanlığı şirketlerinden olan Tyche Capital Advisors'ın yönetici ortağı Tariq Zahir, yakıtı kıtlığı ve Polonya/Ukrayna'da gelişmeye devam eden durum nedeniyle, enerji piyasalarının oynaklığının oldukça yüksek kalacağı hissediyoruz" dedi.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul

Anadolubenzin fiyatı: 21.93 TL
Motorin  Anadolu Yakası'nda 24,79 TL
LPG  Anadolu Yakası'nda 10,54 TL

Avrupa Yakası'nda benzin fiyatı: 21.92 TL
Motorin  Avrupa Yakası'nda 24,78 TL
LPG  Avrupa Yakası'nda 10,80 TL

ANKARA 
Benzin  22.07 TL
Motorin 24,89 TL
LPG litre fiyatı 10.79 TL


İZMİR 
Benzin litre fiyatı 22.07 TL
Motorin litre fiyatı 24,93 TL
LPG litre fiyatı 10,54 TL

 

Kaynak: Oil Price, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...