Tgrt Haber

Petrol zirveden döndü: Yatırımcı Fed kararlarını bekliyor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber, Bloomberg HT
26 Temmuz 2023 10:14 - Güncelleme : 26 Temmuz 2023 10:22
Petrol zirveden döndü: Yatırımcı Fed kararlarını bekliyor

Tüm piyasalar Fed faiz kararlarına ve Fed Başkanı Jerome Powell’in açıklamalarına odaklanırken petrolde ralli sona erdi. Dört gündür ardı ardına yükselerek 83 doların üzerine çıkan petrol yatırımcıların beklemeye geçmesiyle düştü.

Çin’in büyümeye destek vereceğini açıklamasıyla yükselen petrol fiyatları​ yatırımcıların faiz kararlarına odaklanması ve beklemeye geçmesiyle geriledi. 83 dolara düşen petrol gerilemeye rağmen üç ayın en yüksek seviyelerine yakın olmaya devam ediyor. 

22 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNE ÇIKACAK

Fed’in borçlanma maliyetlerini çarşamba günü 22 yılın en yüksek seviyesine çıkarması ve aynı zamanda bu yıl içinde başka bir yukarı hareket olasılığına işaret eden sıkılaştırma eğilimini koruması bekleniyor. Daha yüksek oranlar ekonomiyi yavaşlatma ve enerji tüketimine zarar verme riski taşıyor.

Petrol zirveden döndü: Yatırımcı Fed kararlarını bekliyor

HAM PETROL DE YÜKSELDİ

Bloomberg'te yer alan habere göre, OPEC+​ üyeleri Suudi Arabistan​ ve Rusya'nın arz kısıtlamaları ve Moskova'nın ihracatının gerilemesi ile ham petrol bu ay yükseldi. Bu, fiyatların bu hafta 200 günlük hareketli ortalamasının üzerinde kapanmasına yardımcı olurken, ABD ham petrolünün anlık yayılımı daha derin bir şekilde geriye doğru kaydı, bu da sıkı arzın sinyalini veren bir yükseliş modeli olmasını sağladı.

Endüstri tarafından finanse edilen Amerikan Petrol Enstitüsü, ham petrol stoklarında geçen hafta ulusal düzeyde 1,3 milyon varil artış olduğunu, ancak Cushing, Oklahoma'daki önemli petrol depolama merkezinde 2,3 milyon varil düşüş işaret ederek karışık bir tablo bildirdi. AlphaBBL'den gelen veriler de Cushing'de bir düşüşe işaret etti. Resmi rakamlar Çarşamba günü açıklanacak.

Kaynak: TGRT Haber, Bloomberg HT
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...