Tgrt Haber

Piyasada Dolar ve Euro alarmı! Rus ekonomistleri kripto için düğmeye bastı

Editör: Murat Makas / Kaynak: TürkRus
21 Aralık 2022 09:48 - Güncelleme : 21 Aralık 2022 09:59
Piyasada Dolar ve Euro alarmı! Rus ekonomistleri kripto için düğmeye bastı

Rus ekonomistler, Dolar ve Euro cinsi uluslararası rezervlerin dondurulması sonrası alternatif arayışlara gitti. Rusya ekonomisine kripto paraların kullanılması önerildi. Rusya Merkez Bankası’nın, Bitcoin (BTC) ve kripto para birimlerinin uluslararası ödemelerde kullanımını test edeceği bildirilmişti.

Ukrayna’ya savaş açan Rusya​, ABD​ ve Avrupa​ ülkeleriyle ekonomi alanında karşılıklı yaptırımlara girdi. Batılı ülkelerin Rus finans sistemine yönelik yaptırımları nedeniyle ülkedeki çok sayıda kurum ve kuruluş, dolar ve avro ödemelerinde sorunlar yaşıyor. Diğer ülkelerle uluslararası ticarette daha farklı alternatifler gündeme getirildi. 

Rusya'nın Dolar ve Euro cinsi uluslararası rezervlerinin dondurulması, Rus ekonomistleri alternatif arayışına itiyor. Avrasya İstikrar ve Kalkınma Fonu (YeFSR), Rus maliyesine rezerv olarak değerli metaller başta olmak üzere hammadde ve kripto paraların kullanılmasını önerdi.

300 MİLYAR DOLARLIK REZERV

YeFSR baş ekonomisti Yevgeni Vinokurov ile Marina Griçik'in yazdığı yeni bir makalede, Batının Rusya'ya ait 300 milyar dolarlık rezervi dondurmasından sonra yeni bir konsept benimsemenin şart olduğu görüşü dile getiriliyor.

Makalenin yazarları ortodoks yöntemler dışındaki yaklaşımların volatilite, yönetme güçlüğü ve yüksek masraf gibi sorunlar taşıdığını, ancak mevcut konjonktürde bunların göze alınması gereken riskler olduğu fikrinde.

Kaynak: TürkRus
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...