Tgrt Haber

Piyasalar beklemede! Powell'dan çok net faiz mesajı geldi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Bloomberg HT
20 May 2023 15:18 - Güncelleme : 20 May 2023 15:20
Piyasalar beklemede! Powell'dan çok net faiz mesajı geldi

Piyasalar küresel belirsizliklerin ortadan kalkması için haziran ayında açıklanacak Fed faiz kararlarını bekliyor. Fed Başkanı Jerome Powell ise yaptığı konuşmada bankanın alacağı karar hakkında açık sinyaller verdi.

ABD ekonomisinde borç limiti tartışmaları devam ederken Fed’in alacağı faiz kararı​ tüm piyasalar tarafından merak ediliyor. Bazı Fed​ yetkililerinin faiz artışlarına devam mesajı vermesinin ardından devreye Jerome Powell​ girdi. Powell, gelecek toplantı hakkında açıklamalar yaptı. 

ÇOK NET FAİZ MESAJI

Bloomberg’te yer alan habere göre; Powell, Cuma günü bir Fed konferansında yaptığı konuşmada, "Politika sıkılaştırmada uzun bir yol kat ettik ve politikanın duruşu kısıtlayıcı ve şimdiye kadarki sıkılaştırmamızın gecikmeli etkileri ve son bankacılık streslerinden kaynaklanan kredi sıkılaştırmasının boyutu hakkında belirsizlikle karşı karşıyayız. Buraya kadar geldikten sonra, dikkatli değerlendirmeler yapmak için verilere ve gelişen görünüme bakmayı göze alabiliriz" dedi.

ARTIŞ TAHMİNLERİ YÜZDE 13’E İNDİ

Yatırımcılar, Powell'ın konuşmasından önceki yüzde 33'e kıyasla, gelecek ay faiz artırımına ilişkin tahminlerini yüzde 13'e indirdiler. Powell'ın sözleri, bu hafta New York Fed Başkanı John Williams ve yakın zamanda Senato onayını beklerken başkan yardımcılığına aday gösterilen Vali Philip Jefferson da dahil olmak üzere liderlik ekibinin diğer üyelerinden gelen benzer beklentileri pekiştiriyor.

Kaynak: Bloomberg HT
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...