Tgrt Haber

Piyasalara yön verecek altın anketi yayımlandı, işte uzmanların tahminleri!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
10 Kasım 2023 12:02 - Güncelleme : 10 Kasım 2023 12:14
Piyasalara yön verecek altın anketi yayımlandı, işte uzmanların tahminleri!

Gram altın, ons altındaki geri çekilmeyle rekor seviyelerin altına geriledi. Geçtiğimiz hafta 2 bin dolar seviyelerini test eden ons, Fed kanadından gelen şahin açıklamalar sonrası 1.960 dolara kadar düştü. Gram altın ise 1.818 TL rekorunun altında işlem görüyor. Piyasa uzmanlarının katıldığı altın anketinde fiyatlanmalara yönelik önemli veriler elde edildi.

Altın​ fiyatları küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmalar ve Fed​ yetkililerinden gelen şahin mesajlar sonrasında 2 bin doların altına geriledi. Gram altın ise ekranlarda 1.796 seviyelerinde hareket ederken Kapalıçarşı piyasasında 1.831 TL seviyelerinden işlem görüyor. Piyasaların nabzını tutan FXStreet forex piyasası portalı altının gelecek günlerdeki görünümüne ilişkin bir anket yayımladı.

POWELL’İN AÇIKLAMALARI PİYASALARA YÖN VERDİ

Altın haftanın son işlem günü ons başına 1.960 dolara kadar sabitlendi. Şahin mesajlarla güçlenen dolar​ ve hazine tahvil getirileri altın üzerinde baskıya neden oluyor. Ons art arda ikinci haftalık düşüşüne hazırlanırken Fed Başkanı Powell’in açıklamaları piyasaları yönlendirdi. Fed Başkanı Jerome Powell​ perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD merkez bankasının enflasyonu düşürmek için yeterli çabayı gösterdiğinden "emin olmadığını" söyledi.

Fed Guvernörü Michelle Bowman da daha önce ekonominin gücü nedeniyle daha fazla faiz artırımı olasılığını işaret etti.  Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari enflasyona karşı zafer ilan etmek için henüz çok erken olduğunu söyledi. Orta Doğu’da çatışmaların geniş alanlara yayılacağı endişesinin azalması değerli metale olan talebi azalttı.

Piyasalara yön verecek altın anketi yayımlandı, işte uzmanların tahminleri!

GRAM KIRMIZI ALANDA

Altının gram fiyatı ons tarafından baskılanmaya devam ediyor. Dolar/TL’deki zirve seviyelerdeki yükseliş ise gram tarafının destekliyor. Gram ekranlarda 1.796 seviyelerine kadar gerilemesinin ardından gün içinde değer kazanmaya başladı. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 2 bin 960 liradan, Cumhuriyet altını 12 bin 60 liradan satılıyor.

ALTIN TAHMİN ANKETİ YAYIMLANDI

FXStreet altın tahmin anketine göre, pek çok uzman, altın fiyatlarının orta vadede mevcut seviyelerden daha fazla hareket etmeyeceğini tahmin ediyor. Ankete katılanlara göre, önümüzdeki hafta içi ortalama fiyat 2 bin dolara önümüzdeki bir ay içinse 2 bin dolar altına inebilir. Ankete göre bir çeyrek sonrasında ons altın 1.998 dolar olabilir.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...