Tgrt Haber

Piyasalarda 'petrol tedirginliği' sürürken akaryakıta bir zam daha geliyor!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
02 Ekim 2023 09:39 - Güncelleme : 02 Ekim 2023 09:57
Piyasalarda 'petrol tedirginliği' sürürken akaryakıta bir zam daha geliyor!

Brent petrol ABD’de hükümetin kapanmasını önlemek için son dakikada atılan imzayla üst üste iki seans düştü. Sıkı küresel arz görünümünün devam etmesi ve yakın dönemde Çin’de petrole olan talebin artacağına yönelik gelişmeler fiyatları desteklemeyi sürdürüyor. Tüm dünyada olduğu gibi akaryakıt fiyatları Türkiye’de de yükseliyor. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre LPG’ye zam gelecek.

OPEC’in arz kısıntısı, Rusya​'nın dizel​ ihracatını yasaklaması ve ABD​ verilerinin Cushing, Oklahoma’daki ham petrol​ merkezinde stoklardaki çöküş Haziran’dan bu yana petrolü zirvelere taşıdı. Başta ABD olmak üzere akaryakıt tüm dünyada daha pahalı hale gelmeye devam ediyor.  Yurt içinde Salı gününden geçerli olmak üzere Otogaz grubunda fiyat artışı bekleniyor.

100 DOLAR İDDİALARI

Yaşanan gelişmelerin ardından petrolün yeniden 100 dolara yükseleceğine dair değerlendirmeler piyasaları tedirgin etti. Petrol ise pazartesi günü varil başına 92 doların üzerine güçlendi. Piyasaların gözleri ise bu çarşamba günü yapılacak OPEC​ toplantısı ve Adipec zirvesinde. Uzmanlar OPEC toplantısında herhangi bir politika değişikliği çıkmayacağı konusunda hemfikir. 

ÇİN YENİDEN SAHNEYE DÖNECEK 

Öte yandan hafta sonu açıklanan veriler, Çin imalat faaliyetinin Eylül ayında genişlemeye başladığını ve ülkede talep görünümünün arttığını gösterdi. Bu arada, uluslararası petrol endeksi eylül ayını ve üçüncü çeyreği sırasıyla yaklaşık %7 ve %23 artışla tamamladı; bu da esas olarak Suudi Arabistan ve Rusya'nın uzatılmış arz kesintilerinin desteğiyle gerçekleşti.

Piyasalarda 'petrol tedirginliği' sürürken akaryakıta bir zam daha geliyor!

LPG’YE NE KADAR ZAM GELECEK

Son olarak benzine gelen indirimin ardından yeni bir zam haberi geldi. Salı gününden geçerli olmak üzere Otogaz grubunda 69 Kuruşluk fiyat artışı bekleniyor. 

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI 

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 36,61 TL
Motorin fiyatı: 40,06 TL

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 36,66 TL
Motorin fiyatı: 40,12 TL 

Ankara

Benzin fiyatı: 37,26 TL
Motorin fiyatı: 40,68 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 37,36 TL
Motorin fiyatı: 40,84 TL

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Haydar 2 Ekim 2023 09:58

50 lira olsun inşallah

Sonraki Haber Yükleniyor...