Tgrt Haber

Piyasalarda pozitif rüzgar esecek! ABD enflasyon verileri beklentilerin altında kaldı

13 Aralık 2022 16:44 - Güncelleme : 13 Aralık 2022 17:04
Piyasalarda pozitif rüzgar esecek! ABD enflasyon verileri beklentilerin altında kaldı

Altın, dolar ve borsaların geleceğini belirleyecek olan ABD enflasyon verileri açıklandı. Uzmanlar Amerika’da enflasyonun 7.7’den 7.3 oranına düşeceğini tahmin ediyordu. Açıklanan rakamlara göre veriler beklentilerin altında kaldı. ABD'de enflasyonu kasımda aylık bazda yüzde 0,1, yıllık bazda yüzde 7,1 olarak kayıtlara geçti.

Fed faiz kararları öncesinde ABDenflasyon​ verileri piyasaların yönünü belirleyecek önemli bir veri olarak analistler tarafından merakla bekleniyordu. Yılın başından bu yana enflasyonu düşürmek için faiz artışı​ gibi tedbirler alan ABD’de rakamlar beklentilerin altından kaldı. 

TÜFE​ GERİLEDİ, ABD EKONOMİSİ​ RAHATLIYOR

ABD'de ekimde yıllık yüzde 7,7 ile tahminlerin altında kalan TÜFE'deki artışın, kasımda yıllık yüzde 7,3'e gerilemesi bekleniyordu. Ülkede aylık enflasyonun da kasımda yüzde 0,3 olması tahmin ediliyordu. ABD'de çekirdek TÜFE kasımda yüzde 0,2 ile yüzde 0,3'lük beklentinin altında arttı. Çekirdek TÜFE yıllık bazda yüzde 6 artış gösterdi.

 

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...