Tgrt Haber

Piyasalarda puslu hava, yatırımcıdan 'altın' atağı! Üç uzman yorumladı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
29 Ocak 2024 11:33 - Güncelleme : 29 Ocak 2024 11:37
Piyasalarda puslu hava, yatırımcıdan 'altın' atağı! Üç uzman yorumladı

ABD Merkez Bankası Fed, GYSH ve PCE verileri sonrasında faiz kararını açıklayacak. Türkiye’deki yatırımcılar piyasaları anbean takip ederken küresel gerilim altın fiyatlarını destekledi.

Küresel gerilimler altında güvenli liman talebinin artmasını ve fiyatların yukarı yönlü hareket etmesini sağladı. Husiler de Aden Körfezi'nde bulunan ABD donanmasına ait gemiyi hedef almaları gerginliği tırmandırırken yatırımcının altına yönelmesi fiyatları da etkiledi.

GRAM TIRMANIŞA GEÇTİ

Gram altın​ yeni haftaya Orta Doğu’daki gelişmeler ve dolar kurundan aldığı destekle 1.982 TL seviyesinden başladı. Gram altın​ Kapalıçarşı piyasasında hem alım hem de satımlarda 2 bin liranın üzerinde işlem görüyor. Çeyrek altın 3 bin 320 liradan, cumhuriyet altını 13 bin 530 liradan satılıyor.

ONS ALTINDA GÜVENLİ LİMAN ALIMI

Ons altın​ fiyatları 2.020 doların üzerine çıkarak Orta Doğu’da yaşanan gelişmelere tepki verdi. Yemen kıyısı açıklarında Transfigura tarafından işletilen bir petrol tankerine Husi isyancıları tarafından düzenlenen füze saldırısı gerginliği tırmandırdı. 

Piyasalarda puslu hava, yatırımcıdan 'altın' atağı! Üç uzman yorumladı

Öte yandan Ürdün'ün kuzeydoğusunda konuşlu ABD kuvvetlerine düzenlenen ve üç ABD askerinin öldüğü insansız hava aracı saldırısı da fiyatlanmaları etki altına aldı. 
Tüm bu gelişmeler puslu ve karmaşık havaları seven sarı metal fiyatlarını destekledi. 

FED’DEN SABİT FAİZ BEKLENTİSİ

Küresel yatırımcılar Fed​ faiz kararı öncesinde temkinli adımlarına devam ediyor. ABD Merkez Bankası’nın 31 Ocak’taki FOMC toplantısının ardından faizleri sabit bırakması bekleniyor. Fed Başkanı Jerome Powell’in sözlü yönlendirmeleri de etkili olacak. CME'nin FedWatch Tool'una göre piyasalar, mart ayında Fed'in faiz indirimi ihtimalini %48 olarak görüyor.

ALTIN YÜKSELECEK

Öte yandan İngiliz ekonomist Adrian Day, “Fed’in mart ayında faiz artırımına gitme ihtimali bu hafta düşük çekirdek PCE rakamları göz önüne alındığında arttı. Bu da altın fiyatlarını yükseltecek” dedi.

Piyasalarda puslu hava, yatırımcıdan 'altın' atağı! Üç uzman yorumladı

FİYATLAR KONUSUNDA İYİMSERİM

Kıdemli Piyasa Analisti Frank Cholly ise “Altın 2 bin doların üzerinde kaldığı sürece fiyat hareketleri konusunda iyiserim. Altının 1.950 dolara indiğini görmemiz halinde yatırımcının alımlarla bu seviyeyi destekleyeceğini düşünüyorum.  Piyasa 2.100 dolar ve 1.950 dolara gibi geniş bir aralıkta dalgalanacak.

HEDEF 2.700 DOLAR

Analist Mark Leibovit ise altın için iddialı bir tahminde bulunuyor. Ünlü analist altında önemli bir yükseliş beklediğini kaydederek Sarı metal için 1.980 dolar riski var. Ana hedef 2.700 dolar" açıklamasını yaptı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...