Tgrt Haber

Piyasaların beklediği haber geldi! ABD enflasyonu beklentinin altında kaldı

10 Kasım 2022 16:32 - Güncelleme : 10 Kasım 2022 17:13
Piyasaların beklediği haber geldi! ABD enflasyonu beklentinin altında kaldı

Son dakika... Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon verileri açıklandı! ABD bir süredir yüksek enflasyon mücadele ediyordu. Yıllık enflasyon yüzde 7,7 olarak açıklandı. Beklentiler ise yüzde 7,9 olması yönündeydi. Bununla beraber enflasyonun gerilediği ve beklentilerin altında kaldığı gözlendi.

Son dakika... Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon​ verileri açıklandı! ABD bir süredir yüksek enflasyon mücadele ediyordu. Yıllık enflasyon yüzde 7,7 olarak açıklandı. Beklentiler ise yüzde 7,9 olması yönündeydi. ABD’de çekirdek enflasyonun Eylül ayına göre gerilediği gözlendi. Yüksek enflasyon ile mücadele eden Amerikan Merkez Bankası’nın gelecek toplantıda faizleri indirmesi beklentisi doğdu.

9 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

ABD'de yıllık enflasyon Ekim ayında 9 ayın en düşük seviyesine kadar geriledi. Eylül ayında açıklanan rakamlara göre yıllık enflasyon yüzde 8,2 oldu. Konuşmalarında sık sık enflasyonu düşürme konusunda kararlı olduklarının altını çizen ABD Başkanı Joe Bıden para politikalarını yükselen enflasyona göre yönlendirdi. Bu ay verilerin yüzde 7,9 olması bekleniyordu. Ekim'de gıda ve enerji dışı aylık enflasyon yüzde 0,4; yıllık enflasyon ise yüzde 6,3 olarak kaydedildi.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...