Tgrt Haber

İslam Memiş'ten kritik dolar ve altın uyarısı geldi: Yeni kırmızı çizgi oluştu, aşağı yöne dikkat

17 Şubat 2022 12:16 - Güncelleme : 17 Şubat 2022 15:07
İslam Memiş, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faizi sabit tutmasını beklediğini söyledi.

Merkez Bankası, faizi sabit tutarak yüzde 14 olan politika faizini değiştirmedi. Bugün altın, dolar ve Euro'da yükselişler devam ederken kripto paralarda ise aşağı yönde hafif hareketler söz konusu. Peki altın fiyatları daha yükselecek mi, dolar artacak mı? Para ve altın piyasaları uzamanı İslam Memiş, vatandaşın gündeminde yer alan soruları TGRT Haber'de cevapladı.

İslam Memiş, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faizi sabit tutmasını beklediğini söyledi.

Merkez  ankası faizi sabit bırakarak yüzde 14 olan politika faizi değiştirmedi. Uzun bir süredir Ukrayna-Rusya krizinin gölgesindeki piyasalara karar olumlu yansıdı. Karar haftanın sonuna doğru toparlanan altın ve dolar ile düşüşe geçen kripto paraları nasıl etkileyecek? Para ve altın piyasaları uzamanı İslam Memiş, TGRT Haber'de yatırımcılara çok kritik tavsiyelerde bulundu.

DOLARDA KIRMIZI ÇİZGİ 13.63 SEVİYESİ

Dolarda bu hafta için kırmızı çizginin 13.63 seviyesi olduğunu söyleyen Memiş, daha önce görülen 13.68 seviyesinin suni yükseliş olduğuna dikkat çekti. Kısa vadede aşağı yöndeki trendleri takip etmek gerektiğini kaydeden Memiş, şunları söyledi: “Dolarda aşağıda yönde 13.30 seviyesi var. Bu seviye bizim için kritik öneme sahip. Eğer 13.30 seviyesi önümüzdeki 4 hafta içinde aşağı yönde kırılırsa tekrar 11.60 seviyesine kadar hızlı bir gerileme görebiliriz. 13.30 seviyesi güçlü bir destek seviyesi olur ve 13.80 seviyesi geçilirse farklı bir senaryo ortaya çıkar. O yüzde kırmızı çizgimiz aşağıda yönde 13.30, yukarı yönde 13.80’dir.”

ALTINDA FAKE BİR YÜKSELİŞ VAR

Altında fake bir yükseliş söz konusu olduğunu belirten Memiş, gram altının 824 TL’lere nasıl geldiğini şöyle açıkladı: “ABD, Rusya’dan için Ukrayna’yı salı günü vuracak dedi, sonra Çarşamba dedi, şimdi her an vurabilir diyor. Manipülasyon var, köpük var. İnsanları bir yıldır enflasyonla fakirleştirdiler şimdi de manipülasyonla fakirleştiriyorlar. Al sat risklidir. Özellikle küçük yatırımcılar sepet yapsın.”

FAİZLER ARTTIRILABİLİR

Memiş, ilerleyen aylarda TMCB’nin faiz arttırmına gitmesini beklediğini kaydederek "Amerikan Merkez Bankası’nın faiz artarımı ile dolarda değer artışı yaşanacak. Diğer yandan jeopolitik riskler söz konusu. Bu nedenlerle TMCB’nin attığı adımlar yetersiz kalacak. Türkiye’de acil bir şekilde mutlaka bir ekonomi çalıştayı yapılmalı" ifadelerini kullandı. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...