Tgrt Haber

Plastik poşet fiyatına zam gelecek mi? Bakan Kurum açıkladı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
07 Aralık 2022 20:25 - Güncelleme : 07 Aralık 2022 21:19
Plastik poşet fiyatına zam gelecek mi? Bakan Kurum açıkladı

Son dakika haberi: Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, marketlerde satılan plastik poşet fiyatlarının 2023'te de 25 kuruştan satılacağını açıkladı. Kurum, "Herhangi bir artışa gitmiyoruz" dedi.

Çevreyi plastik atıklardan kurtarmak ve gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için 2019'un ilk gününden itibaren marketlerde satılan poşetlerin kullanımını azaltmak amacıyla tüketicilere 25 kuruş karşılığında satılmaya başlanmıştı.

Kararın yürürlüğe girmesinden bu yana zam yapılmayan plastik poşetler için uzun bir aradan sonra ilk kez Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı, 2023 için yüzde 300 zamla poşet fiyatının 75 kuruşa yükseltilmesini istemişti.

Gündemde bir süredir dolanan 'Plastik poşete zam gelecek mi?' sorusuna Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum​, net bir şekilde cevap verdi. Bakan Kurum, marketlerde satılan plastik poşet fiyatlarının 2023'te de 25 kuruştan satılacağını açıkladı.

POŞET FİYATLARI AYNI KALACAK

Bakan Kurum, 'Plastik POŞET kaynaklı 550 bin ton plastik atığın oluşumunu ve 23 bin ton sera gazı salınımını engelledik. Bu yıl da aldığımız kararla, poşet fiyatlarını 25 kuruş olarak belirliyor ve herhangi bir artışa gitmiyoruz. Şimdi poşette gösterdiğimiz başarıya, inşallah, Depozito Yönetim Sistemi’mizle de ulaşacağız. 2023’ün sonuna kadar ülkemizin her yerinde 7 bin depozito iade noktasıyla milletimize hizmet verecek; ekonomimize katkı verecek ve en önemlisi de doğamızı koruyacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...